El brot de coronavirus al Sociosanitari Francolí es multiplica: les proves PCR registren 34 nous positius

Els primers cinc casos, detectats a mitjans de setembre, van posar en marxa els tests i protocols de seguretat
Pla obert d'una persona en cadira de rodes accedint al Sociosanitari Francolí de Tarragona | ACN

Es multipliquen el nombre de positius per coronavirus al Sociosanitari Francolí, a la ciutat de Tarragona. Després del brot —amb cinc casos— detectat el passat 15 de setembre, que va posar en quarantena tota una planta del centre i el bloqueig dels ingressos de nous pacients, el Departament de Salut ha confirmat avui un total 34 casos nous: 28 usuaris i 6 treballadors del centre. Aquests positius, precisament, deriven d’un cribratge massiu efectuat arran de la detecció dels primers casos.

28 positius en una residència de Segur de Calafell

Avui mateix, Salut ha confirmat a TarragonaDigital la detecció d'un brot amb 28 positius a la residència Calafell Park, a Segur, i que afecta un total de 27 usuaris i un treballador. Des de l'Ajuntament de Calafell, havent parlat amb la direcció del centre, han apuntat que tots els residents que han donat positiu en Covid-19 són asimptomàtics, així com el treballador. Ara mateix, tots es troben aïllats i en un bon estat de salut.

La residència Calafell Park, amb un centenar de places, és un dels tres centres residencials que hi ha al municipi, tots de titularitat privada. Fins al moment, no s'havia detectat cap brot de coronavirus en aquestes instal·lacions. 

"El jutge tarragoní que acaba d'assolir un gran ascens" "Les ajudes que Tarragona donarà a les empreses i emprenedors!"