L'esperada arribada dels patinets elèctrics a Tarragona s'ha confirmat.

Tres empreses porten els patinets elèctrics de lloguer a Tarragona a partir del 14 de setembre

L'Ajuntament va signar dimecres el conveni amb les empreses Buny, Reby i Bird, que podran operar amb un màxim de 500 vehicles cadascuna

Ja és oficial. Buny, Reby i Bird són les tres empreses de patinets elèctrics de lloguer compartit que operaran a Tarragona, tal com ha avançat el 'Diari Més'. L’Ajuntament va firmar aquest dimecres el conveni amb les companyies, que podran entrar a la ciutat a partir del dia 14 de setembre, quan entraran en vigor les modificacions a l’Ordenança de Convivència, entre les quals destaca, principalment, el nou límit de velocitat a la major part dels carrers de la ciutat, que es rebaixa a trenta quilòmetres per hora, tal com va anunciar l’alcalde Pau Ricomà. 

1.500 vehicles per començar

Les companyies podran optar a un màxim de 500 llicències cadascuna. Així, a la ciutat hi podrà haver fins a 1.500 patinets elèctrics i no es preveu superar aquesta xifra si no es per qüestions de competitivitat i viabilitat del negoci. De fet, des de la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament asseguren que seran les empreses qui tindran capacitat de decisió, ja que volen que aquestes facin una aposta seriosa.

Encara no s’ha elaborat el mapa per decidir la ubicació dels patinets elèctrics que els ciutadans de Tarragona podran llogar, ja que aquesta feina està en mans de les empreses i el consistori valorarà si les seves propostes segueixen els criteris de mobilitatsostenible que defensa el govern municipal. Està previst que els punts claus siguin estacions de transport públic, centres educatius o zones allunyades del centre però poblades, sempre en funció de la demanda.

La regidoria de Mobilitat recorda que l'arribada d'aquestes companyies pot ser l'instrument per fer la ciutat més saludable. D'altra banda, seran les empreses qui s’encarregaran d’adquirir i instal·lar diferents aparcaments de bicis i patinets a diferents punts de la ciutat, en els quals els usuaris hauran de deixar els patinets lligats amb un cadenat que també hauran de proporcionar les firmes. 

L'empresa Reby ja està a punt per arribar a la ciutat

Per la seva banda, l'empresa Reby està a punt per entrar a la ciutat, però encara els pot endarrerir el fet de comprar els aparcaments i contractar alguna empresa externa perquè els col·loqui. Pel que fa al risc de contagi de la Covid-19, el personal de l’empresa desinfectaran els patinets diàriament amb productes homologats.


Comentaris