Laura Roigé, la nova presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona.

La Cambra de Comerç de Tarragona estudia, «amb preocupació», la desertització comercial del centre

L'any 2007, la Cambra va proposar la conversió en zona de vianants les dues coques superiors de la Rambla Nova com a mesura per revitalitzar el comerç «i no trobar-nos en la situació que ens trobem ara»

El degoteig de tancaments d'establiments comercials al centre de Tarragona és un assumpte urgent per a les principals entitats tarragonines. La Cambra de Comerç de Tarragona estudia, «amb preocupació», l'actual escenari. Des de l'entitat tarragonina no descarten recuperar «propostes anteriors que hem fet, com ara la conversió en zona de vianants de les dues coques superiors de la Rambla Nova que vam proposar l'any 2007. Aquesta proposta hauria pogut servir per no trobar-nos com ens trobem ara per ara».

Algunes informacions han apuntat a TarragonaDigital que «a partir de l'any vinent, a partir del mes de gener, hi pot haver una nova onada de tancaments que podria passar per damunt de tres o quatre negocis dels grossos que encara queden a la Rambla». 

El preu dels lloguers, al cor del problema

Experts consultats asseguren que més enllà de la presència de grans superfícies, jubilacions o manca de relleu en negocis familiars, el principal problema que presenta la Rambla Nova és «l'alt preu dels lloguers». «I si a l'alt preu dels lloguers, hi afegeixes que la majoria són locals no gaire grans, no és un carrer atractiu per obrir un negoci» ha reblat el responsable d'una de les principals gestories de la zona.

La conselleria de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona contempla obrir, pròximament, una «oficina de comerç». Es tractaria d'una finestreta única que ajudaria a simplificar els tràmits administratius per engegar un negoci i, a la vegada, un servei d'assessorament per aquells que vulguin emprendre en l'àmbit comercial. Aquesta és una de les possibles solucions que estudia l'administració local tarragonina.


Comentaris