L'Ajuntament de Tarragona sanciona amb 900.000 euros el càmping Trillas per edificacions il·legals

Han votat a favor tots els grups municipals menys PP i Cs, que s'han abstingut | L'empresa va construir bungalous i camins en una muntanya protegida
El càmping Trillas de Tamarit ha estat sancionat amb 900.000 euros per construir il·legalment en una muntanya protegida. | TarragonaDigital

L'Ajuntament de Tarragona ha sancionat amb 900.000 euros el càmping Trillas de Tamarit per haver realitzat edificacions il·legals en una muntanya protegida. Així ho ha acordat aquest divendres el Consell Plenari, amb les úniques abstencions del PP i Cs. L'empresa ha estat multada per  realitzar desforestacions, pavimentar camins i alçar bungalous en una zona no urbanitzable. El regidor de Territori, Xavi Puig (ERC), ha detallat que «una vintena de treballadors municipals van assistir al càmping per mesurar les irregularitats». Ara, Trillas haurà de restaurar el bosc per reduir la multa en un 80% o 60%. 

El càmping Trillas, sancionat per deforestar, pavimentar i alçar bungalous en una muntanya protegida

El càming Trillas de Tamarit ha estat sancionat per desforestar, construir camins il·legals, traçats, paviments i alçar bungalous sobre estructures de formigó. El motiu d'aquesta multa, de 900.000 euros, és que totes aquestes actuacions es van realitzar en sòl no urbanitzable. Concretament, en una muntanya molt propera al càmping. 

«Han atemptat contra els interessos públics, han construït fora de norma i han realitzat actuacions contràries al Pla Director del Sistema Costaner», ha etzibat el regidor de Territori, Xavi Puig, durant el Consell Plenari d'aquest divendres. Ha estat en aquesta sessió on els grups municipals han acordat fer efectiva la sanció. Només s'hi han abstingut Cs i PP, malgrat que una vintena de treballadors municipals van desplaçar-se fins al terreny per constatar les irregularitats. 

Ara, el càmping Trillas pot reduir la sanció en un 60% o 80%. La premissa és que haurà de restaurar la zona i deixar-la tal com estava abans. Només d'aquesta manera podrà evitar la multa de gairebé un milió d'euros. Cal recordar que és la segona sanció imposada contra Trillas en només un any, atès que el passat mes de març el TSJC va imposar una multa de 258.000 euros per construir una piscina il·legal.   

Des del càmping reclamen la regularització del POUM

El gerent de Càmping Trillas, Marc Francesch, denuncia que el consistori «ha anat més ràpid per sancionar» que no pas per «regularitzar la situació que vivim els càmpings». El passat mes de juliol, el Consell Plenari va acordar la modificació del POUM per adaptar-lo a la normativa del Pla de Costes, però encara no s'ha fet efectiva. «Fa tres mesos que han de refer un document i encara no hi ha resposta. No té lògica», expressa Francesch. En aquest sentit, manifesta que «seria més adient primer regularitzar i després sancionar, i nosaltres seríem els primers en acceptar els errors i retirar allò irregular». 

"🔴TGN modifica el contracte de la brossa, tot i l'informe desfavorable de la Generalitat" "📓 Presentació a Tarragona del llibre 'Atles històric i il·lustrat del Port de Tarragona'"