Repsol engega un concurs d'eficiència energètica adreçat als alumnes d'ESO tarragonins

La Fundació Repsol ha creat un projecte educatiu que s'anomena 'Energia amb consciència', dirigit a estudiants de 3r i 4t d'ESO de la demarcació de Tarragona
Campionat educatiu d'eficiència energètica a la província de Tarragona | Fundació Repsol
 

La Fundació Repsol està buscant els campions educatius de l'eficiència energètica. Una iniciativa per sensibilitzar i conscienciar l jovent sobre l'ús responsable de l'energia i com podem arribar a estalviar-ne el consum.

Un programa dirigit a estudiants de 3r i 4t d'ESO de centres educatius de la província de Tarragona, entre altres províncies i comunitats del país. Una oportunitat per aprendre i entendre quina és la millor manera de reeducar els nostres costums a l'hora de consumir energia. Des del llançament d'aquest programa, ja hi han participat 16 centres educatius de Tarragona i més de 900 alumnes de secundària de la província.

De cara a la present edició, s'hi poden inscriure els centres de la província de Tarragona que ho desitgin amb l'objectiu que el grup d'alumnes participants es puguin acabar convertint en els campions de la consciència i eficiència energètica. El termini d'inscripció està obert fins al 14 d'octubre i es pot fer entrant en aquest enllaç, a través del seu formulari. D'entre totes les sol·licituds rebudes, Repsol seleccionarà cinc centre educatius tarragonins que seran els que entrin a la competició juntament amb altres instituts de Madrid, Cantabria, Biscaia, Múrcia, La Corunya i Ciudad Real. La participació és gratuïta.

Tallers i experiments a l’aula per aprendre a reduir el consum d’energia

Els centres educatius que s’apuntin a la iniciativa, desenvoluparan tallers participatius i experiments, que giraran al voltant d’una simulació d’auditoria energètica.

És una bona manera de què els joves puguin apropar-se a casos reals i així entendre el concepte d’eficiència energètica. Fomentant així competències d’investigació, creativitat i treball en equip, tan valorades en l’àmbit professional, actualment.

El projecte estarà compost per quatre fases de treball que es duran a terme entre els alumnes, els professors i voluntaris de Repsol, amb amplis coneixements, que acompanyen als joves durant les seves jornades escolars apropant-los al concepte d'eficiència energètica. 

Aquesta iniciativa també neix amb l’objectiu d’involucrar al ciutadà amb responsabilitats cap al seu propi entornrespecte cap al medi ambient.

La Fundació Repsol està buscant els campions educatius de l'eficiència energètica. | Fundació Repsol

 

Una educació de campionat

Els centres educatius que participin en aquest programa poden inscriure's en el Campionat Energia amb consciència. Una competició nacional en la qual els alumnes presenten de forma creativa els resultats de les auditories energètiques que han realitzat en els seus col·legis i instituts.

Els millors equips participaran en la gran final on el centre guanyador rebrà un premi en metàl·lic per a dur a terme les millores en eficiència energètica en el centre.

En l'edició 2018-2019 els guanyadors van ser l'IES Antonio Calvín (Almagro, Ciudad Real) i l'IES Miguel de Cervantes (Múrcia) que han rebut 3.000 i 7.000 euros.

"❗La pancarta dels «presos polítics» a l'Ajuntament de Tarragona, a la corda fluixa" "🚨 Topada múltiple amb dos ferits greus a la T-11 a TGN"