El canal de Whatsapp i la banda sonora de Lildami, grans novetats de la Marató de Donants de Sang

Aquest migdia s'ha presentat a Tarragona la setena edició de la campanya, que té l'objectiu de recuperar les reserves de sang després de les festes nadalenques
Els representants del Banc de Sang i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, a la porta de l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital

El Banc de Sang celebra entre el 10 i el 17 de gener la 7a Marató de Donants de Sang de Catalunya, que a Tarragona tindrà com a epicentres l'Ajuntament i l'Hospital Joan XXIII. La campanya s'ha presentat aquest migdia a la capital tarragonina, en el marc d'una roda de premsa que ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà; el director del Banc de Sang i de Teixits de Tarragona, Albert Soley; i la responsable de comunicació del Banc de Sang, Anna Sosa. Les dues novetats destacades d'enguany són la banda sonora que posa el cantant de trap Lildami i la posada en marxa d'un nou canal de Whatsapp, anomenat Whatsang.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'objectiu d'aquesta campanya és aconseguir 10.000 donacions de sang a tota Catalunya, per tal d'arribar als nivells òptims de reserves, que Albert Soley ha xifrat en «reserves per a deu dies». El director del Banc de Sang a Tarragona ha explicat que «afortunadament, donar a sang s'ha convertit en una rutina, tot i que durant el Nadal queda fora de la rutina i passades les festes nadalenques ens trobem amb reserves baixes», que ha xifrat actualment en «reserves per a sis dies».

Per la seva banda, Pau Ricomà ha demanat a la ciutadania de Tarragona «fer una nova demostració de solidaritat a la ciutat», alhora que ha fet una crida «a la solidaritat de la població, que segur que tindrà resposta perquè cada any ho ha demostrat». El batlle tarragoní  ha recordat que cada any a Tarragona es fan 7.000 donacions de sang, posant en el focus la Marató de Donació de Santa Tecla, que en la seva darrera edició va aconseguir 762 donacions de sang i 96 de plasma.

A Tarragona, l'Ajuntament acollirà l'acte central aquest divendres 10 de gener, entre les 10 i les 14 hores, al passadís dels grups municipals, a la primera planta del Palau Municipal de la plaça de la Font.

Imatge de la roda de premsa de presentació de la Marató de Donants de Sang. | TarragonaDigital

La responsable de comunicació del Banc de Sang, Anna Sosa, ha estat l'encarregada de parlar sobre les dues grans novetats d'aquesta 7a Marató de Donació de Sang. Sobre el servei de Whatsapp, Sosa ha explicat que «suposa implementar un servei de comunicació més àgil i més actual», posant en relleu que «som la primera institució que utilitza aquest servei». Així mateix, ha destacat «la banda sonora que posa Lildami, que ha compost una cançó, que s'estrena avui mateix i que explica l'experiència del seu germà, que va passar per un trasplantament del moll de l'os i va necessitar molta sang».

"🛍REBAIXES: Les primeres rebaixes del 2020 arriben a les comarques de TGN!" "❗Manuel Valls inaugurarà la seu de Centrats pel Canvi a Tarragona"