La gala del Rei i la Concubina del carnaval tarragoní, al Palau de Congressos

S'havia de celebrar el dia 27 i el tancament del Teatre Tarragona dissabte ha provocat el trasllat | Tècnics municipals treballen a contrarellotge per tenir-ho tot a punt
El Palau de Congressos de Tarragona és l'espai on se celebrarà la gala del Rei i la Concubina. | Palau Tarragona

 

La nova gala del Carnaval de Tarragona, protagonitzada pel Rei Carnestoltes i la Concubina, canviarà d'ubicació. S'havia de celebrar al Teatre Tarragona, però la caiguda d'una part del balcó de l'amfiteatre ha provocat el tancament 'sine die' de l'equipament. Per aquest motiu i a només una setmana de celebrar-lo, l'espectacle s'ha traslladat al Palau de Congressos. Tècnics municipals treballen a contrarellotge per tenir-ho tot a punt i adequar la logística a les necessitats del 'show'. La part bona del trasllat és que podran sortir noves entrades a la venda, després que s'exhaurissin en tres minuts. 

 

 

El tancament del Teatre Tarragona obliga a traslladar la gala de Rei i Concubina

Aquest dissabte, el Teatre Tarragona va tancar després que una part del balcó de l'amfiteatre caigués. El despreniment d'elements ornamentals a la part inferior de la platea ha obligat l'Ajuntament a abaixar la persiana fins que es pugui garantir la seguretat dels espectadors i treballadors. Per aquest motiu, tots els espectacles programats es traslladaran o se suspendran. Un exemple és el concert de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae.

 

Un dels actes programats era la gala inèdita del Rei Carnestoltes i la Concubina. Ha nascut aquest 2019 per donar rellevància a ambdues figures, que ja no apareixeran en la Disfressa d'Or. Estava programada pel dimecres 27 a les vuit del vespre i les 700 entrades es van esgotar ràpidament. De fet, comparses i consistori ja estaven planejant organitzar un segon passi. 

 

Agustí Pouget (esquerra) i Raquel Recasens (al centre) són Rei i Concubina del Carnaval de Tarragona. | TarragonaDigital

 

El 'show' de Rei i Concubina, al Palau de Congressos

Els tècnics municipals treballen a contrarellotge per traslladar la logística de la gala del Teatre Tarragona al Palau de Congressos. Encara no s'ha confirmat oficialment, però fonts consultades per TarragonaDigital asseguren que les poques alternatives disponibles a la ciutat obliguen a escollir aquest emplaçament. De fet, anteriorment ja havia acollit la gala de la Disfressa d'Or. 

 

Aquest divendres, l'Ajuntament comunicarà a les comparses tots els detalls sobre el Palau de Congressos perquè puguin adaptar l'espectacle. Nou Ritme —sèquit del Rei— i Cromàtic Fusion —sèquit de la Concubina— havien preparat un 'show' molt especial i ple de sorpreses. La part bona de tot és que hi cabran unes 400 persones més. Això sí: el consistori s'haurà de fer càrrec de les despeses de lloguer de l'espai, tècnics i acomodadors, que al Teatre Tarragona se saldaven amb la venda d'entrades.