Imatge de l'entrada al CAP Bonavista

El CAP Bonavista estrena un canal de WhatsApp per facilitar el contacte amb els usuaris

La Gerència Territorial de l’ICS Camp de Tarragona el posa en marxa en la línia dels que s’han habilitat al CAR Salou, al CAP de Miami Platja i a Torreforta - La Granja

Els usuaris del CAP de Bonavista gaudiran d'un nou canal de comunicació amb el seu centre a partir d'aquest dimarts, 1 de desembre. S'ha creat un nou canal de WhatsApp per tal que la població de referència del CAP pugui contactar amb el seu centre més fàcilment. El nou canal es pot contactar a través del telèfon 634 742 333 de dilluns a divendres de 8 h a 20 h.

L'objectiu d'aquesta nova via de comunicació és facilitar l'accés telefònic asegurant una resposta àgil amb criteris de de seguretat i qualitat. Així doncs, des de la Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) al Camp de Tarragona asseguren que el nou canal de WhatsApp garanteix una atenció i gestió de la petició dels usuaris, des del Centre d'Atenció Primària, en les següents 24 hores de rebre el missatge. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'ICS recorda que altres centres sanitaris del Camp de Tarragona com a Salou, Miami Platja i Torreforta-La Granja ja disposen d'aquesta nova via amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat dels usuaris i usuàries al seu centre de referència.

Recorden, també, que la resta de canals habituals segueixen operatius. Així doncs, aquelles persones que desitgin fer alguna gestió, una consulta o demanar hora al CAP, poden enviar un missatge a través de la web de programació de visites, ics.gencat.cat, trucant al CAP o al telèfon 933 268 901 o enviant un correu electrònic a ciutadaniacampdetarragona.ics@gencat.cat.