Dues doctores a un CAP de Tarragona.

Un CAP sense servei i persones vulnerables sense teleassistència per una avaria a la línia del telèfon a TGN

La incidència va començar fa més d'una setmana | La Part Baixa, la principal afectada

Desenes d'habitatges de la Part Baixa de Tarragona —essencialment— tenen greus problemes a la línia telefònica des de fa més d'una setmana. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la companyia 'Telefónica' va registrar una avaria en la línia de telèfon convencional que deixa sense servei els dispositius, i per tant són diverses les persones que s'han vist molt afectades per la mancança del servei. Especialment les més vulnerables o que viuen soles.

L'avaria no afecta les llars amb el servei de fibra òptica, però sí que es concentra en els usuaris de la línia telefònica simple, especialment persones d'edat avançada. «Això vol dir que no només ha caigut la connexió telefònica, sinó també el servei de teleassistència de la Creu Roja que fa seguiment a aquestes persones vulnerables o que viuen soles», ha explicat a aquest mitjà una de les persones afectades per l'episodi a la Part Baixa.

No atén consultes: el CAP Jaume I de la Part Baixa, afectat de ple per l'avaria telefònica

Relacionat amb aquesta avaria telefònica, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha fet aquest dijous una altra denúncia important: el CAP Jaume I és un dels edificis afectats i no pot atendre les consultes telefòniques des de fa ara més d'una setmana. La plataforma troba «incomprensible» que encara no s'hagi resolt la incidència «en un context de rebrot de la pandèmia» en què la informació directa és fonamental.

La plataforma també retreu que la connexió a Internet és una bona alternativa i via d'escapament per a molts dels afectats que necessiten contactar amb el CAP o amb Salut, però lamenta que novament s'està deixant en fora de joc als afectats més vulnerables: gent gran sense mitjans ni coneixements tecnològics per salvar l'avaria sense més demora.


Comentaris