GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El carilló de Tarragona desferma passions entre els més petits i genera dubtes als grans

Dos dies després de la inauguració, un centenar de persones s'ha acostat a la plaça Corsini per veure el nou element del Mercat Central en acció
La plaça Corsini, parcialment plena per veure en acció el carilló. | TarragonaDigital

 

El carilló del Mercat Central de Tarragona desferma passions entre els més petits però genera «dubtes» als més grans. Aquest divendres, un centenar de persones es va acostar a la plaça Corsini per veure les bèsties del Seguici en acció. Els nens esperaven el moment impacients i celebraven les primeres notes de l'Amparito Roca amb somriures, rialles i salts. Els pares, satisfets en un primer moment amb el que ha de ser la nova «icona» de Tarragona, se sorprenien en conèixer el que ha costat

 

El carilló del Mercat Central es va inaugurar aquest dimecres al migdia. Al llarg de tot el dia, la plaça Corsini va acollir una gran festa de celebració. L'element s'havia d'inaugurar durant les festes de Santa Tecla, però finalment es va haver d'ajornar un parell de mesos. Es tracta d'un dels grans projectes de l'Ajuntament, i d'un desig complert per l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i la regidora de Comerç, Elvira Ferrando. El seu cost ha estat d'entre 90.000 i 100.000 euros. 

 

Els petits de la casa, ansiosos per veure les bèsties del Seguici en acció

Els més petits de la casa han estat els encarregats d'arrossegar els pares fins a la plaça Corsini. «Hem dit als pares que volíem venir a veure-ho», deien entusiasmats el Ticiano, el Leo, la Martina i l'Aitana. Tots quatre esperaven, impacients, que sonessin les sis, moment en què s'obren les portes del rellotge i comença a sonar l'Amparito Roca. Amb les primeres notes de la cançó, la colla començava a saltar entre rialles. Poques vegades es té una dosi de Santa Tecla en ple mes de novembre.

 

Com si es tractés d'un acte més de les festes, desenes de nens pujaven a les espatlles del pare o la mare per veure el carilló en acció. Les cares de felicitat inundaven la plaça. El problema, però, és que tots esperaven més. «I ara què surt?», preguntava el Leo a la seva mare, amb ganes de festa, quan les figures s'amagaven altre cop a la façana. En conèixer la resposta, el Leo s'emportava una petita decepció. Però per sort, el carilló sonarà cada dia. 

 

Un nen assenyala el carilló del Mercat Central aquest divendres a la tarda. | TarragonaDigital

 

Dubtes i sorpresa en conèixer el preu: la reacció dels pares vers el carilló

Veure els fills somrient omple de felicitat. Les rialles dels més petits es contagiaven als pares que s'acostaven, en molts casos obligats pels fills, a la plaça Corsini. Però el seu rostre canviava quan eren preguntats per l'efectivitat turística del carilló i, a més, coneixien el preu del mateix. 

 

«Sembla que sí, que pot convertir-se en una icona de Tarragona», deien l'Andrea Merlo i la Núria Paijà, mares de l'Aitana,el Leo, el Ticiano i la Martina. Coincidien a dir que «pels nens és tot un encert», però se sorprenien en conèixer quant havia costat. LAnna Campoy, que també havia vingut a Corsini amb la seva filla, celebrava un element que «farà que s'acosti la gent, com a les grans ciutats d'Europa». Reconeixia que els més de 90.000 euros del carilló «són molts diners», però recalcava que «els hem pagat amb gust». 

 

I entre les famílies, la polèmica estava servida. L'Àngels Rué i el Robert García estaven «molt contents» i «il·lusionats» amb el rellotge, però la Sònia Rué era clara: «Amb 90.000 euros pots arreglar tots els parcs de Tarragona». Tampoc ho tenien clar el Juanmi Cansino, la Carol de Miguel, la Montse Treviño i el Jordi Mosalias. Tots quatre van arribar al Mercat Central amb els petits de la casa per gaudir del carilló, però no estaven gens convençuts de la seva utilitat. «Si no s'espatlla en dos dies, es pot convertir en la nova icona de Tarragona, però mai arribarem a amortitzar el que ha costat amb el turisme», comentaven. 

 

Aquestes són les reaccions al nou carilló del Mercat Central de Tarragona. Dos dies després de la seva inauguració, desferma passions i genera dubtes. Caldrà veure com evoluciona en els pròxims mesos un dels projectes més publicitats per l'Ajuntament de Tarragona