GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La meitat dels carregadors de cotxes elèctrics de Tarragona no funcionen

Endesa ho té tot enllestit per embrancar les estacions amb la xarxa elèctrica, però falten permisos que ha de demanar l'Ajuntament de Tarragona
Els quatre punts de l'Anella Mediterrània, presentats a l'agost, són els únics que funcionen. | TarragonaDigital

 

La meitat dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Tarragona no funcionen. Tot i haver estat presentats per l'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), les estacions de Vidal i Barraquer, l'Arrabassada i la plaça Imperial Tarraco no tenen subministrament elèctric. La de les Gavarres el té des de la setmana passada, però encara no pot donar servei. Per tant, els únics punts que funcionen són els de l'aparcament Saavedra i els de l'Anella Mediterrània, presentats a l'agost. Segons Endesa, tot està preparat per connectar-los a la xarxa elèctrica, però «falten permisos de l'Ajuntament». 

 

La mobilitat sostenible és una de les grans apostes de la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona i de l'AMT. El mes d'agost, el regidor d'aquesta àrea i president de l'empresa d'aparcaments, Josep Acero, va presentar els quatre nous punts de recàrrega de l'Anella Mediterrània. De fet, aquests són els únics que poden donar servei. D'altra banda, el consistori ja ha sumat dos vehicles elèctrics a la flota perquè, segons va expressar Acero a l'agost, «la mobilitat elèctrica és el futur».

 

Quatre punts de recàrrega elèctrica presentats però fora de servei

Les estacions de recàrrega elèctrica de l'Avinguda Vidal i Barraquer, el carrer Salvador Espriu de la Vall de l'Arrabassada, les Gavarres i la plaça Imperial Tàrraco no funcionen. De fet, només la de les Gavarres té subministrament elèctric, però des de la setmana passada i encara no està disponible. Ho estarà la setmana vinent o la primera setmana de desembre, segons fonts municipals. 

 

La resta d'estacions encara no estan connectades a la xarxa elèctrica. Segons l'Ajuntament, el subministrament s'ha sol·licitat a Endesa. Des d'Endesa, però, informen del següent: «Nosaltres ho tenim tot enllestit per embrancar les estacions, però falten permisos que ha de donar o bé l'Ajuntament o bé l'empresa que instal·la les estacions». 

 

La previsió del consistori és que les estacions del carrer Salvador Espriu i l'Avinguda Vidal i Barraquer tinguin connexió al voltant del 26 de novembre i que entrin en funcionament la primera setmana de desembre. La de Vidal i Barraquer serà l'única que no dependrà d'Endesa i funcionarà amb recursos municipals. 

 

Per altra banda, l'estació de la plaça Imperial Tàrraco és l'única que no està previst que pugui obrir-se a curt termini. Segons explicava el consistori, «es va sol·licitar subministrament elèctric en un punt que, per qüestions tècniques, no podia habilitar-se». Ara, esperen resposta de l'empresa proveïdora per trobar un altre espai. 

 

Segons el consistori, en la presentació dels punts de l'Anella el mes d'agost ja es va anunciar que «la posada en marxa de les altres estacions es faria posteriorment» i que «depenia, en bona part, de l'arribada de subministrament elèctric». Segons Endesa, «això no és un problema». 

 

Tots els pàrquings municipals tindran estacions de càrrega elèctrica l'any 2019

Tant la regidoria de Mobilitat com l'AMT han anunciat diverses vegades que Tarragona comptarà amb més punts de càrrega de cotxes elèctrics. Segons informava el consistori, l'any 2019, l'empresa d'aparcaments posarà en marxa estacions d'aquest tipus a tots els pàrquings municipals. Ara, només n'hi ha al Saavedra.

 

Caldrà veure si les estacions que s'instal·laran l'any vinent es connecten a la xarxa de forma immediata o, si per contra, els succeeix el mateix que a les presentades enguany.