Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes

200 bars i restaurants de Tarragona demanen ampliar la seva terrassa durant el desconfinament

Ja s'han determinat quins carrers es tallaran per l'ampliació dels establiments

L’Ajuntament de Tarragona ha autoritzat la instal·lació de terrasses d’establiments a l’espai públic o l’ampliació de la superfície destinada a aquesta activitat, a partir de les peticions efectuades pels restauradors.

Els carrers on es durà a terme el tall de circulació de vehicles són els següents: tram del carrer Martí d’Ardenyà fins a Pons d’Icart; carrer Governador González, entre els carrers de la Unió i Fortuny; el tram del carrer Fortuny, més proper a la Rambla Nova; un tram del carrer Nou de Sant Oleguer i el tram del carrer Cartagena i la zona de les escales del carrer Rebolledo.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

A la Part Alta, el carrer del Cós del Bou, que amb situació de normalitat ja es tanca al trànsit a les onze del matí, i el carrer dels Ferreres. Aquests espais quedaran reservats de forma excepcional per a vianants i terrasses fins el dia 30 de setembre.

Recuperar l'horari de tancament

El consistori asssegura que hi ha zones que per qüestions tècniques i d’espai ja no es poden ampliar amb més terrasses, com per exemple, el carrer Lleida, la plaça del Fòrum i la plaça de la Font. Així mateix, des de l'equip de govern es recorda que les ampliacions o noves instal·lacions de terrasses s’autoritzen sempre que els establiments compleixin les condicions i l’adopció de mesures d’higiene i prevenció que assenyala la legislació vigent.

Fins ara, la conselleria de Domini Públic ha rebut 200 peticions d’establiments de restauració per instal·lar o ampliar terrasses a la via pública i està treballant per resoldre-les totes el més aviat possible.  El govern municipal va prendre la decisió d’ampliar les terrasses a l’espai públic com una mesura temporal davant la situació provocada per la pandèmia del coronavirus, amb l’objectiu d'impulsar l'activitat econòmica i comercial.

D’altra banda, des del passat dilluns i amb motiu de l’entrada a la fase 2 de desconfinament del coronavirus, els bars que tenen terrasses han recuperat l’horari de tancament anterior a la crisi de la pandèmia. De diumenge a dijous les terrasses poden estar obertes fins a les 0.00 hores; divendres i vigílies de festius fins a les 1.00 hores. Les terrasses de la plaça de la Font tenen una hora més en tots els casos. El malestar entre els restauradors per obligar a tancar les terrasses a les 11 de la nit havia portat al col·lectiu a plantejar una manifestació que, finalment, va quedar suspesa.