GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Condemnat un home per un terrible cas d'extorsió a Tarragona

Els fets van tenir lloc el 2015 al barri de Sant Salvador
Diversos vehicles de la Brimo dels Mossos d'Esquadra, al barri de Sant Salvador de Tarragona, en una imatge d'arxiu. | Guillem RS

 

Un home, veí del barri de Sant Salvador de Tarragona i comandant de l'exèrcit espanyol, ha estat condemnat a quatre mesos de presó, que han estat substituïts per una multa de 720 euros, més una indemnització de 5.000 euros. El motiu de la pena és la seva culpabilitat en el cas d'extorsió que, tot sol, va practicar sobre un veí i amic del mateix barri el mes de maig de 2015, amb unes cartes realment esfereïdores. El 'Diari de Tarragona' ho publica aquest dimarts.

 

Cartes d'extorsió al seu veí al barri de Sant Salvador de Tarragona

Entre el 24 i el 29 de maig de 2015, la víctima, un veí del barri tarragoní de Sant Salvador, va rebre diverses cartes on se l'amenaçava, a ell i a la seva família, si no feia entrega en un breu termini de dies d'una quantitat de 60.000 euros. En les cartes rebudes, l'autor llavors desconegut s'identificava com a membre de la màfia russa. A més, explicava que portaven anys seguint la víctima i la seva família, i revelava detalls molt concrets de la seva intimitat per demostrar-ho: feia referència a unes vacances recents a Portugal i a la presència d'una filla i una neta a l'Índia.

 

A més, proferia amenaces molt clares, a més de la filla i la neta, a l'esposa i al germà de l'home amenaçat, que no va trigar ni un sol dia a posar el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra. La policia catalana va actuar amb un ràpid desplegament i amb la instal·lació de càmeres a la zona, fins que van poder veure com un home dipositava una altra carta el dia 28 de maig, un dia abans del pagament, que s'havia de fer el 29.

 

L'home va ser detingut per part dels Mossos d'Esquadra

En mostrar les imatges a la víctima, la seva sorpresa va ser majúscula: es tractava del seu veí i amic, que sabia detalls de la seva intimitat perquè en múltiples ocasions havia estat a casa seva i havien mantingut relació. Quan el dia 29 la víctima va anar al lloc acordat a deixar els suposats diners (retalls de diari, en realitat), els Mossos van interceptar una estona després l'autor de les extorsions, quan es disposava a recollir el botí.