El polèmic cas de BIC Iberia arriba la setmana vinent als jutjats de Tarragona

La direcció vol sancionar de sou i feina als membres del comitè d'empresa | Els nou afectats en demanen la nul·litat
Imatge d'una concentració dels treballadors a l'empresa Bic Iberia a Tarragona | TarragonaDigital

El polèmic cas del comitè d'empresa de BIC Iberia a Tarragona arribarà per fi, i amb més de sis mesos de retard, als jutjats de la capital. Durant les tenses negociacions del nou conveni col·lectiu de l'any 2018, la direcció de la companyia va decidir sancionar de sou i feina durant 28 dies als nou membres del comitè d'empresa, una imposició que els afectats van recórrer immediatament i van traslladar a la justícia ordinària en considerar-la «una mesura repressiva que atropella els nostres drets sindicals», segons ha declarat un dels afectats a TarragonaDigital pocs dies abans del judici.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El judici començarà dilluns al Jutjat Social número 3 de Tarragona, a l'avinguda Roma, i els sindicats ja han anunciat una concentració a les portes de l'edifici per «donar suport als companys afectats» per la voluntat sancionadora de la companyia. El detonant de la crisi és que, en ple marc de negociacions, els membres del comitè haurien contactat amb la direcció general de la companyia, a França, per denunciar que el responsable a Tarragona els estaria collant en excés i forçant a acceptar unes condicions laborals «inassumibles».

 

BIC Iberia vol sancionar de sou i feina durant 28 dies als nou membres del comitè d'empresa que negociava el nou conveni laboral

La direcció local de l'empresa acusa els nou membres del comitè de deslleialtat i d'insults, motius pels quals proposa la sanció de sou i feina durant 28 dies. El comitè es desmarca de les acusacions, les nega rotundament, retreu a BIC Iberia que la sanció «és una persecució per evitar que puguem exercir lliurement l'acció sindical a l'empresa» i demana que es declari nul·la i, per tant, inefectiva. Serà el jutge qui decideixi.

 

Inicialment, el judici s'havia de produir el juliol de 2019, però el magistrat va decidir suspendre'l per instar a les dues parts a arribar a un acord previ, negociar i evitar la ruta pels jutjats: un diàleg que no s'ha produït i que força que, aquest dilluns 24 de febrer, sí comenci el camí judicial a Tarragona. «Nosaltres som molt optimistes perquè estem convençuts que tenim raó i que la sanció és una mesura desproporcionada i injustificada que només busca reprimir-nos», denuncien des del comitè assenyalat. Ara, la pilota està sobre la teulada de la justícia tarragonina.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Tarragona