La Catedral de Tarragona recorda amb una missa les víctimes de la Covid-19

Coincidint amb la festivitat de Sant Joaquim i Santa Anna, patrons dels avis, la celebració els ha recordat especialment

Imatge de la missa pels difunts i afectats per la Covid-19, celebrada a la Catedral i presidida per l'Arquebisbe Joan Planellas.
Imatge de la missa pels difunts i afectats per la Covid-19, celebrada a la Catedral i presidida per l'Arquebisbe Joan Planellas. | cedida
 

L'Arquebisbat de Tarragona s'ha sumat aquest diumenge, 26 de juliol, a la jornada de record i homenatge per totes les víctimes i afectats de la pandèmia Covid-19 celebrada aquest cap de setmana a totes les diòcesis de l'Estat. La missa, celebrada a la Catedral, ha coincidit amb la festivitat de Sant Joaquim i Santa Anna, patrons dels avis, un dels col·lectius més castigats i afectats per la pandèmia.

A la celebració, a més de recordar tots els difunts pel coronavirus i pregar pel consol dels seus familiars, s'ha tingut un record especial pels quatre preveres de l'arxidiòcesi traspassats durant el temps de confinament, dels quals s'ha resseguit els trets més significatius de la seva funció.

També s’ha volgut agrair, particularment, l’assistència dels familiars de difunts i la presència dels professionals, institucions i entitats que han treballat i treballen per pal·liar les múltiples crisis que ha provocat la Covid-19. Tots ells, juntament amb els que han mort sols a casa seva, en els hospitals o en les residències de gent gran, han estat ben presents en les pregàries dels fidels, quan cada lector ha dipositat una flor blanca al peu del ciri pasqual.

Més de quaranta preveres recorden les víctimes a les seves esglésies

La celebració, presidida per l'Arquebisbe Joan Planellas, ha estat concelebrada per més de quaranta preveres de l’arxidiòcesi. També s’ha comptat amb la representació de l’Església Evangèlica del Salvador a Reus. El Cor dels Amics de la Catedral, acompanyat a l’orgue, ha sostingut els cants de la celebració.  

Familiars d'algunes víctimes de la Covid-19 a la missa.
Familiars d'algunes víctimes de la Covid-19 a la missa. | cedida
 

En l’homilia, l'Arquebisbe ha manifestat que la celebració «ens ha de servir també per prendre consciència de la importància de la nostra gent gran i el valor fonamental que tenen en les nostres comunitats cristianes, com a motor i força de saviesa i experiència davant la vida».Planellas també ha fet referència als «hospitals i serveissanitaris, entregats a mans plenes, però, al mateix temps, desbordats per l'onada imprevista. La pandèmia se’ns va infiltrar enmig dels nostres murs de benestar i de les nostres fortaleses aparentment infranquejables. Hem comprovat la fragilitat humana. Tots ens hem fet preguntes davant les limitacions de la mateixa ciència».


Comentaris

envia el comentari