Els barris de Ponent de Tarragona recuperen la Cavalcada de Reis set anys després

Se celebrarà dues hores abans que la de Tarragona, començarà al Mercat de Torreforta i recorrerà la rambla de Campclar fins a la plaça de la Salut
La Cavalcada de Reis dels barris de Ponent de Tarragona començarà al Mercat de Torreforta. | TarragonaDigital

 

Els barris de Ponent de Tarragona recuperaran, el pròxim 5 de gener, la Cavalcada de Reis. Feia set anys que no se celebrava, però gràcies al suport econòmic de l'AEQT i de la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona s'ha pogut tornar a organitzar. Començarà a les cinc de la tarda —dues hores abans que la de Tarragona— i arrencarà al Mercat de Torreforta. Sinhus Sport, reconeguda comparsa del carnaval de la ciutat, encapçalarà la comitiva amb un grup de ball. «Era necessari pels barris i tothom ho espera amb molta il·lusió», ha declarat la presidenta de l'Associació de Veïns del Pilar i de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarrgona (FAVT), Cristina Berrio. 

Set anys sense Cavalcada de Reis als barris de Ponent

Els barris de Ponent de Tarragona fa set anys que no celebren una Cavalcada de Reis. L'esdeveniment es va perdre per «discrepàncies» entre les diferents associacions de veïns que l'organitzaven i per la falta d'agents de la Guàrdia Urbana. «No s'hauria d'haver perdut mai, però ara estem molt feliços perquè l'hem pogut recuperar», ha expressat Quico Pérez, dirigent veïnal del barri del Pilar durant més de 40 anys i fundador de la Cavalcada.

Pérez recorda que per organitzar la cavalcada, «els mateixos veïns tallàvem les carreteres perquè no hi havia Guàrdia Urbana». Era un signe d'«unió» veïnal, però «de mica en mica es va anar desunflant» fins que va acabar desapareixent. 

Els «canvis generacionals» en les diverses associacions de veïns han propiciat que la Cavalcada de Reis torni a ser una realitat. «La gent, durant aquests anys, es dispersava i anava a la Canonja, Tarragona o Vila-seca. Ara, podrem tornar a viure-la als barris», ha manifestat Berrio. «Això demostra que alguna cosa està canviant»

Sinhus Sport encapçalarà la comitiva, que sortirà del Mercat de Torreforta

La Cavalcada de Reis dels barris de Ponent començarà el pròxim 5 de gener a les cinc de la tarda. La comitiva l'encapçalarà Sinhus Sport, guanyadora de la Disfressa d'Or de carnaval en diverses ocasions. Melcior, Gaspar i Baltasar aniran darrere del grup de ball, però els organitzadors no han donat cap pista sobre com arribaran al barri. «Qui ho vulgui saber, que vingui», ha dit Berrio. 

La cavalcada sortirà del Mercat de Torreforta i recorrerà la rambla de Campclar fins arribar al davant de la residència de gent gran, «on els ancians podran donar la benvinguda a Ses Majestats d'Orient», ha explicat la presidenta de la FAVT.

La Cavalcada de Ponent no coincidirà amb la de Tarragona. | Joaquim Bartolomé

 

La Cavalcada de Ponent no coincidirà amb la de Tarragona

La Cavalcada de Tarragona començarà a les set de la tarda i la de Ponent dues hores abans. Per aquest motiu, els actes no coincidiran. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha reconegut que «no sóc partidària de diversificar, però el cas dels barris de Ponent és diferent. Per això vam reflexionar amb una mirada àmplia i vam decidir que era adient recuperar-la». «Felicito la iniciativa, serà compatible amb la de Tarragona i sumarà oportunitats», ha acabat dient Floria. 

"La consellera de Neteja, Ivana Martínez, no repetirà a les llistes del PSC de Tarragona" "Convoquen un dejuni col·lectiu a Tarragona en solidaritat amb els presos"