Els Reis Mags arriben a Tarragona en vaixell i reparteixen il·lusió, caramels i regals als més petits

Enguany la comitiva reial ha estat formada per 17 carrosses, uns 280 patges i uns 200 voluntaris més

Els Reis Mags d'Orient Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat per via marítima i puntuals a un quart de set de la tarda al barri del Serrallo de Tarragona. Milers de persones, entre ells molts infants, els han rebut amb molta il·lusió i nervis. Tot just després de desembarcar, el rei ros ha adreçat les primeres paraules als tarragonins i tarragonines i ha afirmat que són «feliços» quan estudien i es porten bé. «Hem rebut totes les cartes i estem aquí perquè tingueu tot allò que somieu», ha afegit el rei Gaspar. Tot seguit, els Reis Mags s’han traslladat en cotxes fins al carrer Reial i des d'allí han iniciat la cavalcada que ha recorregut els principals carrers de la ciutat. Enguany, la comitiva reial està formada per 17 carrosses, uns 280 patges i unes 200 persones més, entre voluntaris i treballadors municipals. Durant la desfilada s'han repartit 2.500 quilos de caramels sense gluten, aptes per a persones celíaques.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

GALERIA DE FOTOS: Les imatges de la Cavalcada dels Reis Mags a Tarragona d'aquest 2019.

Les cares d'il·lusió, d'alegria i d'emoció entre els més petits s'han repetit un any més en la rebuda dels Reis d'Orient al port marítim del Serrallo. Un cop desembarcats, Ses Majestats han saludat als infants i han recollit les últimes cartes mentre eren fotografiats. Els Mags han estat rebuts per l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros i la regidora de Cultura, Begoña Floria. Des del balcó del Teatre del Pòsit de pescadors han adreçat les primeres paraules de la nit. «Després d'un llarg viatge no ens sentim gens cansats en veure les cares d'alegria, un any més ha valgut la pena venir fins aquí», ha dit el rei ros.

Els Reis Mags de Tarragona van repartir tones de caramels.
Els Reis Mags de Tarragona van repartir tones de caramels. | Àngel Ullate

 

Ballesteros entrega les claus de la ciutat a Ses Majestats

Posteriorment, han pujat als vehicles que els ha conduït fins al punt d'inici de la Cavalcada al carrer Reial. Milers de persones han recollit tones de caramels i han saludat i cridat pels seus noms als reis blanc, ros i negre al llarg de la desfilada, formada per la carrossa de l'Estel, la de la Sínia —carruatge per subministrar aigua a totes les seves bèsties—, i les del Dromedari, el Camell i l'Elefant. Totes elles, plenes de regals i joguines de totes les mides i colors. Un cop a la plaça de la Font, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros els ha entregat les claus de la ciutat. Aquest diumenge, 6 de gener, a partir de les nou del matí, els Reis Mags visitaran diverses residències, hospitals i centres d'acollida de la ciutat. 

Ballesteros entrega els claus de la ciutat a Ses Majestats.
Ballesteros entrega els claus de la ciutat a Ses Majestats. | Àngel Ullate