Tarragona tindrà una cavalcada de Reis al centre i dues més als barris de Ponent

Ses Majestats passejaran per Torreforta a partir de les 17.00 hores , desembarcaran al Serrallo a les 18.15 hores de la tarda i es deixaran veure a la Floresta a partir de les 19.00 hores

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient tindran molta feina aquest dissabte, 5 de gener, a Tarragona. La ciutat comptarà amb tres cavalcades: la primera sortirà de Torreforta i recorrerà el barri a partir de les 17.00 hores; la segona, la més tradicional, començarà al barri del Serrallo a les 18.15 hores i arribarà a la plaça de la Font, on els Reis rebran les claus de la ciutat; per últim, Melcior, Gaspar i Baltasar es deixaran veure també a la Floresta, a partir de les 19.00 hores.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els Reis Mags desembarcaran al Serrallo a les 18.15 hores

Els Reis Mags d'Orient desembarcaran al barri tarragoní del Serrallo a les 18.15 hores de la tarda. L'arribada per via marítima de Ses Majestats és tota una tradició a la ciutat. En tocar terra, es dirigiran al balcó del Pòsit per saludar als tarragonins. A les set de la tarda, des de la plaça dels Infants i el carrer Reial, la Cavalcada començarà a caminar. La Guàrdia Urbana motoritzada encapçalarà la rua, seguida per l'esquadró de fenets romans. 

La comitiva dirigirà fins al carrer Apodaca, pujarà pel carrer Unió fins a la rambla Nova —on farà dos tombs—, enfilarà el carrer Sant Agustí i entrarà a la plaça de la Font pel Portalet. Cap a les 20.30 hores, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, farà entrega de les claus de la ciutat als Reis perquè puguin accedir a totes les cases de Tarragona per deixar els regals. 

Els Reis Mags arribaran a la plaça de la Font de Tarragona a les 20.30 hores.
Els Reis Mags arribaran a la plaça de la Font de Tarragona a les 20.30 hores. | Joaquim Bartolomé

 

Ses Majestats seran a Torreforta a partir de les 17.00 hores

Torreforta i altres barris de Ponent com El Pilar o la Granja han recuperat, aquest 2019, una Cavalcada de Reis que no organitzaven des de feia set anys. Per aquest motiu, l'arribada de Ses Majestats al barri és molt esperada. L'alcalde Ballesteros els rebrà a les 17.00 hores al Mercat de Torreforta, espai on començarà la rua. 

Les carrosses recorreran el barri per la Rambla i acabaran el seu recorregut a la residència de gent gran, on els ancians podran saludar Melcior, Gaspar i Baltasar. 

Melcior, Gaspar i Baltasar a la Floresta

Per la seva banda, la Floresta, Parc Riu Clar i l'Albada també comptaran amb una Cavalcada de Reis particular. Serà a partir de les 19.00 hores, quan la comitiva sortirà de la Floresta, arribarà fins a l'Albada i, després, tornarà. Melcior, Gaspar i Baltasar entregaran els regals als nens al local de l'Associació de Veïns de la Floresta quan la cavalcada hagi finalitzat.