L'Institut Pere Martell est脿 ubicat al Complex Educatiu de Tarragona

CCOO demana renovar el pla d'emerg猫ncia del Complex Educatiu de Tarragona arran dels fets d'IQOXE

El sindicat reclama 芦m茅s agilitat禄 al govern per reparar els desperfectes que va provocar l'explosi贸

El sindicat CCOO ha demanat al govern català que intensifiqui esforços per renovar el pla d'emergència del Complex Educatiu de Tarragona, arran dels fets d'IQOXE que van causar estralls en centres com l'Institut Cal·lípolis o l'institut Pere Martell. El sindicat ha alçat la veu per exigir un nou pla de protecció per a aquests casos, i ha titllat d'«inadmissible» el fet que l'actual pla del CET estigui caducat  i sense actualitzar, tot subratllant que «està envoltat per empreses químiques del Polígon Sud i pel Port de Tarragona».

Comissions Obreres també ha aprofitat per reclamar al Departament d'Educació «agilitat» a l'hora de fer efectives  les inversions i les reparacions urgents dels estralls que va provocar l'accident químic del passat 14 de gener a la Canonja. Consideren que «cal deixar enrere la situació actual d'edificis sense manteniment o instal·lacions elèctriques que no suporten les necessitats actuals» i començar a  elaborar «una planificació integral amb totes les millores necessàries» per reforçar els paràmetres de seguretat de cara a possibles emergències futures.

L'explosi贸 del 14 de gener va causar greus desperfectes a l'estructura de l'Institut Pere Martell

L'explosi贸 va causar desperfectes a l'edifici, va trencar vidres, va obrir esquerdes i va fer saltar dues de cada tres plaques del sostre del Pere Martell aquella nit. De fet, l'encavalcada de l'accident i els posteriors aiguats va for莽ar el tancament del centre durant dos dies, i la suspensi贸 de totes les classes, fins que es pugu茅s actuar amb garanties.

Ara, Comissions Obreres demana no esperar i avan莽ar-se a tota hip貌tesi futura  amb un nou pla de protecci贸 davant 芦qualsevol possible emerg猫ncia禄 de la m脿 d'una coordinaci贸 amb l'exterior el m茅s endre莽ada i moderna possible.

Tamb茅 et pot interessar