Sopar casolà i revetlla: així celebren el Cap d'Any els jubilats del barri tarragoní de Sant Salvador

Una setantena de persones del col·lectiu de la gent gran es reuneixen aquesta nit a la Llar de Jubilats d'aquest barri de Tarragona per dir adéu al 2019
Els membres de la junta de l'Associació de Jubilats de Sant Salvador, a la sala on se celebra el Sopar de Cap d'Any. | TarragonaDigital

La nit de Cap d'Any és una de les nits més especials de l'any. Famílies i amics es reuniran aquest dimarts per dir adéu el 2019 i rebre de la millor manera el 2020. I així ho farà també l'Associació de Jubilats de Sant Salvador, que enguany celebra la tercera edició del Sopar de Cap d'Any a les instal·lacions de la Llar de Jubilats d'aquest barri de Tarragona.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Una setantena de persones gaudiran de l'àpat que, com totes les activitats que organitza l'entitat, com el patchwork, el ball dels dimarts o els dinar mensuals, té l'objectiu de «dinamitzar el barri». La presidenta dels Jubilats de Sant Salvador és l'Ángeles Marín, nascuda al País Basc, però resident a Tarragona des de fa més de tres dècades.

Gent gran de tota condició

La presidenta de l'Associació de Jubilats de Sant Salvador ens explica que al sopar «hi ve gent del barri, però també del Morell, dels Pallaresos o d'Alcover», tot gent gran, això sí. Hi ha matrimonis amb fills, matrimonis sense fills, així com persones que estan soles, siguin vídues o separades.

L'Ángeles assegura que «la gent gran que està sola agraeix passar una nit especial com aquesta en un ambient molt bonic i per nosaltres és una satisfacció enorme». Però gent que no està sola, també hi assisteix. En el seu cas, assenyala que «tinc un fill i néts, però decideixo venir aquí».

La Maria Bové, secretària de l'entitat, afegeix que «els joves marxen a fora a celebrar el Cap d'Any i els pares quedem una mica sols, per això és una bona opció venir aquí a celebrar-ho en molt bona companyia».

Ángeles Marín i Maria Bové, a l'entrada de la Llar de Jubilats de Sant Salvador. | TarragonaDigital

La primera edició es va fer el 2017. Va ser en petit format i s'hi van reunir 25 persones, usuàries de la Llar, per sopar. Aquell 2017, l'Ángeles Marín, encara amb la viduïtat recent, va sopar a casa seva amb alguns dels membres de la junta de l'Associació de Jubilats i posteriorment va baixar a prendre el raïm a la Llar.

L'any passat, però, van anar més enllà i va ser l'Associació de Jubilats de Sant Salvador la que va agafar les regnes de l'organització del sopar. Unes 70 persones es van reunir per sopar i dir adéu al 2018, mentre que més d'un centenar, l'Ángeles ens parla de «130», van gaudir de la posterior festa de benvinguda al 2019.

Un sopar que «no té res a envejar al que serveixen en qualsevol restaurant»

Tant ahir dilluns, com avui dimarts, l'Ángeles Marín, la Maria Bové i diversos membres de l'entitat, entre ells el vicepresident Andrés Azañón i el secretari Juan Fernández,  preparen el menú que ells mateixos s'encarregaran de servir aquesta nit. La decoració de la sala, així com el parament de les taules va a càrrec de l'associació, mentre que pels estris de cuina compten amb la col·laboració del restaurant 'El Búho'.

Segons ens expliquen, «és un sopar que no té res a envejar al que serveixen en aquestes dates en qualsevol restaurant». Asseguren que «la gent va quedar encantada l'any passat i des de finals de novembre que ens van al darrere per saber si repetiríem el sopar».

La sopa de galets serà el primer plat del menú d'aquesta nit. | TarragonaDigital

Sopa de galets de primer, fricandó amb bolets o pebrots farcits de marisc a escollir, de segon, amb embotits ibèrics i gambes salades per compartir i també postres. Tot, regat amb vi de Rioja. L'Ángeles i la Maria ens expliquen que «tot és menjar casolà i fet per nosaltres». I el preu, molt competitiu, inclou el raïm, els torrons, el cava i el cotilló, amb revetlla posterior oberta a tothom, amenitzada amb música i ball. I quan de matinada colli de nou la gana, xocolata desfeta i coca.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquest Sopar de Cap d'Any és una excel·lent manera de fer barri i quedarà ja institucionalitzat cada any. «Mentre nosaltres puguem, això continuarà endavant», ens diu l'Ángeles Marín. Que afegeix que «millorar-ho serà complicat, perquè donem el 100%».

"🍾 ATENCIÓ: Les terrasses de Tarragona ampliaran horaris durant la nit de Cap d'Any!" "👉 Seguretat i neteja, les principals reclamacions veïnals a TGN pel 2020"