GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Centrats per Tarragona, de cara al 26-M: «No governarem amb els independentistes»

El partit de Carlos Calderón recull «les queixes dels comerciants i emprenedors de la ciutat» envers el govern actual
Àlvarez i Calderón han presentat el programa de Centrats a la seu del partit, al carrer Gasòmetre | Toni Cabanillas

Centrats per Tarragona manté l'aspiració d'estrenar-se a la política municipal i aconseguir representació a l'Ajuntament a les eleccions municipals del dia 26. El candidat de la formació, Carlos Calderón, l'ha definit aquest dimecres, 15 de maig, com «un partit moderat de centredreta catalanista, i en cap cas independentista». L'alcaldable s'ha mullat sobre possibles pactes electorals en cas que l'aritmètica del 26-M els situï en posició decisiva. «Nosaltres pactarem per projectes i no per persones», ha avançat, just abans de tancar la porta a «governar amb els partits independentistes» de Tarragona.

 

 

Calderón ha valorat que «ocupem un espai de l'espectre ideològic que a Tarragona està absolutament buit», en una crítica a «l'accent nacional per davant del municipal» del Partit Popular i Ciutadans. La formació ha configurat un programa electoral que recull «les queixes dels comerciants i emprenedors de la ciutat» envers el govern actual que encapçala Josep Fèlix Ballesteros. «Moltes, hem rebut moltes queixes cap a l'Ajuntament», ha subratllat el candidat després de reunir-se amb diversos agents del sector de la ciutat.

 

Ocupació, comerç, immigració i salut: els grans eixos de Centrats per Tarragona de cara al 26-M

Centrats proposa «estimular l'ocupació dels comerços buits de Tarragona» en favor dels emprenedors de la ciutat, amb mesures com «garantir uns lloguers assequibles i posicionar l'Ajuntament com a principal avalador del seu cobrament». Carlos Calderón també demana la creació d'un nou ens públic capaç de reunir les entitats empresarials i sindicals de Tarragona amb el consistori, i dinamitzar els serveis i la restauració a peu de platja «per incrementar l'atractiu turístic de la zona».

 

L'alcaldable ha demanat «un Ajuntament capaç de negociar amb la Generalitat» afers com les llicències del Tòful de Mar o el Iot, perquè «és una llàstima veure amb impotència el seu tancament». Segons el número u de Centrats, el tancament de negocis repercuteix en l'ocupació i la riquesa de la ciutat, i és un aspecte «que degrada Tarragona».

 

Centrats per Tarragona, «un partit moderat de centredreta catalanista» molt lluny de les tesis independentistes

Carlos Calderón ha insistit en la reclamació d'un «interlocutor de salut entre l'Ajuntament i la Generalitat» per «fer de l'Hospital Universitari Joan XXIII un referent en majúscules» arreu del territori. També ha proposat un control exhaustiu de «l'empadronament d'immigrants il·legals a la ciutat» amb la finalitat de posar fre als anomenats 'pisos pastera'.

 

El programa electoral de Centrats per Tarragona anomena «mesures immediates i urgents» tots els punts assenyalats en la presentació. També proposen despertar «una indústria cultural que ajudi a enlairar la marca de Tarragona» amb la creació d'un Museu del Setge de Tarragona que reivindiqui «que també som hereus dels herois contra l'ocupació napoleònica», en paral·lel al relat històric romà de la ciutat.

 

També et pot interessar