El Centre d'Art Tarragona es repartirà en tres espais expositius arreu de la ciutat

La Casa Canals es convertirà en el nou epicentre de la institució, que incorporarà el Mercat del Fòrum i la Tabacalera com a espais expositius
Al centre de la imatge, l'alcalde Pau Ricomà, acompanyat pel consell assessor del Centre d'Art Tarragona, durant la presentació del nou equipament. | ACN

Aquest matí de dilluns, 16 de desembre, l'alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, acompanyat pel consell d'assessor del Centre d'Art Tarragona, ha presentat aquest nou equipament cultural per la ciutat. La principal novetat? El fet que es preveu constituir-lo a partir de tres espais expositius diferents.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La Casa Canals, a la Part Alta, es convertirà en el nou epicentre de la institució, que incorporarà el Mercat del Fòrum i la Tabacalera com a espais expositius. Així mateix té previst reforçar «la seva  aposta per la mediació per apropar les arts visuals contemporànies a la ciutat».

El consell d'assessor d'experts, «nou experts en art contemporani», acompanyarà la nova direcció artística del Centre d'Art Tarragona, que serà escollida per concurs públic per a un període tres anys.

Tinglado 2, pel Port

La voluntat de l’equip de govern d’expandir el Centre d’Art coincideix en el temps amb els plans de l’Autoritat Portuària de disposar el Tinglado 2, el principal espai expositiu utilitzat aquests darrers dos anys pel Centre d’Art, per les seves activitats.

Per tal de desenvolupar plenament aquesta evolució, el Centre d’Art comptarà amb tres centres repartits per la ciutat, que s’incorporaran al projecte progressivament. En primer lloc, Casa Canals que serà l’espai on s’allotjaran les oficines administratives del centre i comptarà amb una sala expositiva de mitjà format. Serà concebut com a centre de recursos i comptarà amb la sala d’intercanvi i formació.

L'Antic Mercat del Fòrum, després d’una adequació que s’ha de realitzar durant el primer semestre de 2020, serà l’espai destinat a les propostes més experimentals, les instal·lacions transversals i l’art emergent i el Magatzem 6 de la Tabacalera, així com el seu entorn, s’habilitarà progressivament durant el mandat 2019-2023 com a sala d’exposicions, espai d’assaig, sales de coworking artístic i altres. La previsió és que durant aquest 2020 ja pugui entrar en funcionament la planta baixa d’aquest equipament. Paral·lelament, la planta superior del Magatzem 2 acollirà ja durant aquest 2020 les exposicions de gran format.

Durant les pròximes setmanes s’obrirà el concurs públic per escollir la nova direcció artística del Centre d’Art, que disposarà de tres anys per desplegar la seva proposta, amb una clara predisposició perquè el projecte gaudeixi de continuïtat i estabilitat, sempre dins de la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya, amb la qual es manté la vinculació.

"❓ Quant li costa a cada habitant de Tarragona les llums de Nadal de la ciutat?" "🎦 El Festival REC escalfa motors de cara a la seva vintena d'edició"