El Parc Central de Tarragona obrirà les portes durant l'estat d'alarma per a poder donar sang

El dimecres 6 de maig es podrà donar sang al centre comercial tarragoní amb reserva prèvia

La donació de sang  és un acte imprescindible  per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies. Tarragona que ja va mostrar el seu suport a la donació de sang durant l’estat d’alarma, després de rebre els donants al Recinte Firal, ara torna a fer costat a la causa amb la donació al Parc Central, el centre comercial de referència de la ciutat tarragonina, que obrirà les portes, de manera excepcional, per la campanya que se celebrarà el dimecres 6 de maig, de 16.00 a 20.00 hores.

Com a mostra de suport a la comunitat sanitària, el centre comercial Parc Central  -que roman tancat des de l’inici de l’estat d’alarma-, ha cedit les seves instal·lacions i les convertirà en un espai destinat  a la  donació de sang i plasma, on els donants disposaran d’un lloc adient per respectar el distanciament social i les mesures de prevenció d’aquests dies.

Com demanar cita prèvia per donar sang?

Si vols formar part d'aquesta acció solidària i essencial en aquests moments, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat, seleccionant la campanya de Parc Central i seguint amb atenció les instruccions  per garantir una cita prèvia. Aquesta es confirmarà a través d’un correu electrònic, que a la vegada servirà com a resguard  per a realitzar el trasllat a Parc Central. A més, a la campanya també es podrà fer donació de plasma, amb cita prèvia enviant un email a plasma@bst.cat

#JoEmQuedoaCasa només surto per coses imprescindibles

La donació de sang és important durant els 365 dies de l'any, tot i que aquests dies està sent una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

Per complir amb les tasques de donació de sang durant l'estat d'alarma per la Covid-19, el Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant  en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Des del Departament de Salut recorden, a més, que la Covid-19  no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.