Imatge del cor que protagonitzarà el nou cicle de música sacra a Tarragona

Tarragona impulsa un nou cicle de música sacra a les esglésies

El primer concert serà aquest dissabte a l'Església de Sant Miquel del Pla

El conseller de Cultura  de l'Ajuntament de Tarragona, i batlle de la ciutat, Pau Ricomà, ha presentat, aquest dimarts, 16 de febrer, el nou cicle  de música sacra que, sota el nom de TAU, es viurà a les esglésies de Tarragona. El director del cor 'Ensemble o Vos Omnes', Xavier Pastrana, que organitza aquesta proposta cultural, ha acompanyat a Ricomà durant la presentació als mitjans de TAU.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El primer concert es durà a terme aquest dissabte a l'Església de Sant Miquel del Pla. TAU compta amb una programació de quatre concerts en quatre espais eclesiàstics de la ciutat. Tots els concerts tindran un cost de 15 euros. Els concerts també se celebraran a l'Església de Sant Agustí i a la Catedral. Les composicions de cant coral que s'hi interpretaran van des del segle XV i fins al XVIII, algunes d'elles recuperades per a l'ocasió.

El segon concert es dedicarà a la música per a dones, amb l'Stabat Mater de GB Pergolesi; el tercer girarà al voltant de Les lamentacions d'Icart, un compositor amb obres encara desconegudes, del segle XV. Finalment ja al juliol el cor 'Ensemble o Vos Omnes' celebrarà el seu desè aniversari a la Catedral de Tarragona, amb Motets de J.S.Bach. 

«Ens mancava un cicle com aquest»

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha mostrat la seva voluntat que «aquest projecte tiri endavant, perquè a Tarragona  tenim una forta tradició de  cant coral. Ens mancava un cicle com aquest». Ricomà ha apuntat, a més «que cal donar suport a iniciatives com aquesta perquè 'Ensemble' és l'únic cor professional fora de Barcelona i fa una tasca molt important per recuperar i apropar la música sacra a tothom». 

'Ensemble O Vos Omnes' va ser fundat l'any 2011 pel director i compositor Xavier Pastrana. Amb una llarga experiència en la música coral i de formació transversal en el camp de la música clàssica. Segons ha explicat el consistori tarragoní, Xavier Pastrana ha aconseguit en poc temps situar 'Ensemble o Vos Omnes' en un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya.