NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

L'ICIQ a Tarragona es queda sense l'acreditació com a centre d'excel·lència Severo Ochoa

Des del centre tarragoní, de referència europea en investigació química, s'ha rebut amb sorpresa aquesta decisió
L'ICIQ tarragoní és un centre de referència europea d'investigació química | TarragonaDigital.com

 

Desconcert a l'Institut Català d'Investigació Química per la denegació de la renovació de l'acreditació centre d'excel·lència Severo Ochoa per part del Ministeri de Ciència. La sorpresa ha arribat en el moment de presentar la sol·licitud de renovació i veure com la mateixa era denegada i amb uns «criteris per avaluar-la millorables», segons ha explicat a TarragonaDigital el doctor Miquel A. Pericàs, director de l'ICIQ.

 

Pericàs ha mostrat «la nostra sorpresa per una decisió que ens costa d'entendre, ja que quan tots els índexs ens situen com una de les primeres institucions científiques de tota Espanya, en el segon lloc segons alguns i en el tercer segons altres, descomptant les universitats, ens trobem amb que el ministeri fa aquesta valoració de la nostra tasca», ha afegit en declaracions a aquest mitjà.

 

«L'Agència Espanyola d'Investigació ens ha donat uns arguments que no entenem. Diuen que presentem un balanç de gènere molt dolent i dels dinou projectes d'investigació, tres estan liderats per dones. També critiquen les nostres activitats de transferència quan resulta que generen 2,5 milions d'ingressos pel centre, que suposa el 15% del nostre pressupost anual. N'hi ha molt pocs arreu de l'Estat que presentin percentatges semblants», ha explicat el màxim responsable de l'Institut, que està al campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili. 

 

Severo Ochoa, un milió d'euros cada any

L'ICIQ va ser distingit amb l'acreditació Severo Ochoa l'any 2014. Aquest reconeixement comportava una aportació econòmica d'un milió d'euros anual durant els 4 anys, a més de catorze beques de doctorat. L'institut ha presentat al·legacions a aquesta denegació i està a l'espera de saber-ne el resultat d'aquestes.

 

Sobre la situació de l'ICIQ, el diputat per Tarragona del PSC, Joan Ruiz, ha mostrat el seu interès en «informar-me sobre el tema» mentre que el popular Jordi Roca ha declarat que «quedem a l'espera d'aquestes al·legacions i preguntarem al govern sobre aquesta situació».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris