La cistelleria Joan Rosell del barri del Port tanca les portes després de 153 anys

Era de les poques botigues que feien cistells a Tarragona

La Cistelleria Joan Rosell, situada al carrer Apodaca número 7 al barri del Port de Tarragona, ha abaixat la persiana, avui dimecres 1 de juliol, després de 153 anys d'història. Es tracta d'una de les botigues més antigues del barri, que ha decidit no continuar el seu servei, en un moment en què era una de les poques o fins i tot la única cistelleria que quedava a Tarragona. Segons ha indicat el seu propietari, Joan Rosell, el negoci funciona prou bé, però han estat altres motivacions i projectes laborals els que l'han dut a prendre aquesta decisió.

La Cistelleria Joan Rosell va ser fundada l'any 1867 per un comerciant de Barcelona que es deia Antoni Veciana, tot i que l'any 1922 va passar a ser de Pere Rosell, qui va instaurar l'ofici de cisteller al negoci convertint-lo en la principal activitat de la botiga. Tot i la crisi de l'espart dels anys 50, l'any 1945 la cistelleria va passar a mans del seu actual propietari, Joan Rosell, qui va continuar amb el negoci com a tercera generació de la família.

A la cistelleria s'hi podien trobar tota classe de productes derivats de l'espart, el vímet, el jonc, la canya, i altres, a banda dels cistells. S'hi podien trobar també persianes, cortines i cordilleria. Tot i que temps enrere els cistells eren molt usats, l'aparició de les bosses de plàstic per realitzar la compra va provocar que la indústria cistellera caigués en declivi. Ara però, amb l'aposta cap a una alternativa sostenible, sembla que l'ofici pot tornar a reflotar.

La Cistelleria Joan Rosell se suma, com molts altres, a la desaparició del comerç local que cada vegada més ràpid va tancant les portes al barri del Port, derivat d'una reducció de l'oferta comercial al barri.

"Vídeo: 'Tarragona, la teva història', la nova campanya turística de Tarragona" "Enhorabona! Un veí de Tarragona encerta la travessa i s'emporta un premi històric"