EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Ciutadans demanarà «un pla estratègic de prevenció d'incendis i gestió forestal» a Tarragona

Els taronges temen «perill al Pont del Diable o al Mèdol» | Ho proposaran al ple ordinari del juliol a l'Ajuntament
Imatge de l'incendi d'aquesta setmana al barri tarragoní de Sant Salvador | Twitter @bomberscat

El grup municipal de Ciutadans demanarà a l'Ajuntament de Tarragona que engegui «un pla estratègic de prevenció d'incendis als boscos i gestió forestal» a la ciutat. Els taronges es fan ressò de «l'època de l'any» i dels «antecedents de les darreres setmanes» —l'incendi d'aquest dimarts a tocar de l'estadi de Sant Salvador en seria el darrer exemple— per demanar la creació d'aquest nou pla. Ho sol·licitaran durant el ple ordinari d'aquest juliol al consistori.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Ciutadans considera que «les masses forestals de Tarragona han de planificar-se i gestionar-se de manera sostenible» perquè «un bosc no gestionat afavoreix la propagació i dificulta l'extinció dels incendis» que es puguin decretar. L'edil Francisco Domínguez tem que un foc podria «posar en perill altre tipus de patrimoni com el Pont del Diable, la pedrera del Mèdol, les masies o les torres de vigilància».

 

Ciutadans tem que un incendi pugui posar en perill punts històrics com el Pont del Diable o la pedrera del Mèdol

El regidor taronja també destaca que «l'abandonament de l'activitat agrària, ramadera i forestal provoca que el bosc colonitzi espais agraris» en detriment de la biodiversitat natural que li pertocaria a l'entorn. «Cal potenciar aquesta activitat agrària i ramadera», ha conclòs, i també ha demanat al govern municipal «evitar la continuïtat de la massa forestal» com a antídot preventiu a possibles casos d'incendi.

 

La proposta es debatrà al saló de plens aquest mes. En l'incendi d'aquest dimarts, 9 de juliol, en una zona de vegetació de Sant Salvador, no es va haver de lamentar cap persona ferida, però sí que va ser necessari comptar amb la ràpida actuació d'un total de set dotacions terrestres i dues aèries dels Bombers van haver d'actuar per posar el fre a les flames que es van originar a tocar de l'estadi de futbol del barri tarragoní.

 

També et pot interessar