Ciutadans reclama «fer complir les sancions per incivisme a Tarragona»

Els taronges també proposen, com a «pla de xoc contra l'incivisme», crear agents cívics i recuperar els agents de mobilitat de la Guàrdia Urbana
El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, al centre, acompanyat pels regidors taronges Sònia Orts i José Luís Calderón, durant la roda de premsa d'aquest divendres, sis de setembre. | Cedida

 

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona ha estrenat el nou curs polític posant sobre la taula les seves propostes per fer front «a l'incivisme a Tarragona». El portaveu taronja, Rubén Viñuales, juntament amb els seus companys de bancada, José Luís Calderón i Sònia Orts, ha desgranat, aquest divendres sis de setembre en roda de premsa, les seves prioritats en aquesta matèria.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Viñuales ha presentat «un pla de xoc contra l'incivisme» davant «la nul·la gestió de l'actual equip de govern». Pels taronges, «l'incivisme és la primera preocupació dels tarragonins. Una lluita eficaç contra l'incivisme suposaria un estalvi d'1,6 milions, segons un informe del mateix Ajuntament de l'any 2017».

 

El líder tarragoní dels taronges ha detallat quant costa l'incivisme als ciutadans i ha posat com a exemples «les pintades en les parets, 125 euros; la neteja d'orins de les mascotes, 28 euros; la recollida d'excrements, 10 euros o la retirada de xiclets, 8 euros», entre altres. 

 

«S'ha d'invertir el percentatge de l'actual contracte amb l'empresa de neteja»

Per tot això, el portaveu municipal ha presentat propostes com «la creació de la figura de l'agent cívic, recuperar als agents de mobilitat de la Guàrdia Urbana i que es compleixin les sancions perquè això té un efecte dissuasiu directe».

 

També, ha considerat indispensable «invertir el percentatge de l'actual contracte amb l'empresa de neteja perquè un 60% es destini a neteja i un 40% a la recollida» o «la creació de punts nets fixos en els barris com a complement a la deixalleria mòbil».

 

Finalment, ha destacat altres propostes com «crear plans d'educació cívica i tallers de civisme, treballs a la comunitat de 4 hores per cada 40 euros de sanció, bonificacions fiscals per a qui ho faci bé o la creació d'uns premis al civisme per a particulars i empreses».

Més notícies de la categoria Tarragona