INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

«Ens sentim dolguts i enganyats»: el Club Diògenes de Tarragona esclata contra l'Ajuntament

És una entitat que fomenta els jocs de rol a la ciutat | L'AAVV de la Part Alta els hauria cobrat un lloguer irregular per fer ús del seu local des del 2012
El Club Diògenes Tarragona és una entitat sense ànim de lucre que fomenta els jocs de rol | Club Diògenes Tarragona

 

El Club Diògenes de Tarragona, una entitat sense ànim de lucre que fomenta els jocs de rol entre la ciutadania, ha esclatat contra l'Ajuntament de Tarragona aquest divendres, 22 de març. «Ens sentim dolguts, enganyats i perplexos per l'actitud del govern municipal», han exclamat en un dur comunicat que l'entitat ha fet públic després de la publicació d'un reportatge del digital 'Porta Enrere' en què s'explicita que l'Ajuntament no hauria ordenat cap control sobre una presumpta il·legalitat a la ciutat, i de la qual el Club Diògenes en seria la principal víctima.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

És una pràctica habitual que el consistori cedeixi locals, de forma gratuïta, a entitats de la ciutat o a associacions de veïns. En aquest cas, però, l'Associació de Veïns de la Part Alta de Tarragona hauria llogat aquest espai al Club Diògenes, a canvi d'un import aproximat de 800 euros anuals des de l'any 2012.

 

Diverses fonts apunten que el cobrament d'aquest lloguer no seria una pràctica legal, i menys encara sense el consentiment de l'Ajuntament, com a propietari del local en qüestió. Un Ajuntament que no va ser conscient d'aquests cobraments fins a mitjans del 2018, quan l'associació veïnal va voler augmentar el preu del lloguer, i des del Club es van adreçar a la plaça de la Font per demanar una subvenció complementària per fer front al pagament. Segons la informació de 'Porta Enrere', aquest va ser el moment en què l'Ajuntament va prendre consciència de la situació del local.

 

L'AAVV de la Part Alta hauria cobrat més de 5.000 euros al Club Diògenes per fer ús del local municipal

 

El cost del lloguer de la discòrdia hauria estat de 720 euros anuals des del 2012, es va incrementar a 800 euros cada any des del 2015 i, segons el , president del Club Diògenes, la taxa anava a incrementar-se a 1.200 aquest 2019. En total, un cost de més de 5.000 euros fins que l'entitat va dir prou i va decidir no pagar cap taxa amb l'entrada del nou any. «Això no ha suposat cap tipus de sanció per a l'associació, i sí per al Club Diògenes», ha denunciat l'entitat sense ànim de lucre en el comunicat.

 

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font | Miguel Cabrerizo

 

En deixar de pagar, el Club Diògenes va veure com quedava sense cap local on desenvolupar la seva activitat. «L'Ajuntament ha permès i segueix permetent que l'AAVV de la Part Alta hagi infringit la normativa a l'hora de gestionar un espai municipal», lamenten. Sense recuperar els diners de sis anys i mig de lloguer irregular i sense espai assignat actualment, des del Club Diògenes alerten que «està en greu risc la continuïtat del club i les activitats que realitzem».

 

El Club Diògenes: «Estem estudiant accions legals»

 

Se senten indignats i molestos, i avancen que «no tirarem la tovallola i arribarem fins on calgui per reclamar justícia». L'entitat tarragonina confirma que «estem estudiant a quines instàncies acudir i quines accions legals podem prendre», i ha recordat que aquest lloguer irregular de 1.200 euros anuals els suposaria destinar la meitat del seu pressupost.

 

Una cinquantena de persones formen el Club Diògenes, i han arribat a formar-ne part més de 100 usuaris en els darrers anys. Critiquen que l'Ajuntament no hagi posat solució a una irregularitat manifesta, i censuren que el consistori «hagi permès que l'Associació de Veïns de la Part Alta ens fes fora, al carrer, per no acceptar seguir pagant una quota il·legal».

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Tarragona