Comencen les obres d'arranjament de l'edifici del Teatre Metropol

És un primer pas per abordar la consolidació i recuperació de tot l’edifici

L'edifici del Teatre Metropol ha estat en el punt de mira polític de Tarragona els últims dies. Després que el grup municipal socialista a l'Ajuntament de Tarragona instés al govern perquè es diguin a terme mesures d'emergència per resoldre la precària situació de l'edifici, aquest divendres s'han iniciat un seguit d'actuacions preliminars per a dur a terme l'arranjament de l'edifici de damunt del Teatre Metropol, una de les joies modernistes de Jujol, situat al número 46 de la Rambla Nova de Tarragona.

En una primera fase, des d'avui i durant tota la pròxima setmana, es procedirà a la instal·lació dels sistemes de seguretat per a l'execució dels treballs verticals. En aquest sentit, es retiraran tots els elements caiguts, es farà un treball exhaustiu de neteja i es col·locarà una xarxa protectora en tota l'alçada de la paret lateral.

El conseller de Béns i Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo ha explicat que «aquesta és una de les conseqüències de l’abandonament durant anys del nostre patrimoni municipal i per aquest motiu entenem que és una prioritat actuar d’emergència on faci falta, però a més, dur a terme projectes a llarg termini per recuperar, dignificar i mantenir aquests edificis».

Així mateix, Pinedo ha apuntat que «aquesta actuació d’urgència és un primer pas per abordar la consolidació i recuperació de tot l’edifici». La primera fase que s'està duent a terme al Teatre Metropol forma part d’un projecte més extens en termini i en execució, que es desenvoluparà més endavant i que completa un projecte d’arranjament definitiu tant a les façanes posterior i principal, com a l’interior de l’edifici.

"Objectiu: Revitalitzar el Mercat de Torreforta amb noves parades" "Molt bones notícies per al Parc de Bombers de TGN després d'anys de reivindicacions"