GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Comencen les obres d'enderrocament de l'antiga Casa Sant Josep de Tarragona

L'immoble, amb més de 100 anys d'història, havia allotjat a menors en situació de risc | Actualment la Fundació Casa Sant Josep està adherida a la Xarxa Santa Tecla
Les actuacions dirigides a l'enderrocament de l'antiga Casa Sant Josep s'han iniciat aquest dilluns 28 de gener | Jordi Sanvisens

 
Tarragona es prepara per dir adéu a un dels edificis amb més història, història recent, de la ciutat. L'antiga Casa Sant Josep , ubicada entre el dipòsit municipal de vehicles i el CAP Muralles, comença a desaparèixer. Aquest dilluns, 28 de gener, han iniciat les tasques de demolició de les instal·lacions. 
 

 

Les instal·lacions esportives, així com els edificis on s'allotjaven els menors internats, aniran a terra i, segons el nou pla urbanístic, es preveu la construcció de blocs de pisos i zones verdes. La zona, compresa entre els carrers Pintor Mallol, de les Arcades i la carretera del Cementiri, havia perdut tota activitat d'ençà que l'any 2012 la Xarxa Santa Tecla va impulsar un nou edifici, que es va inaugurar l'any 2017, al carrer Estanislau Figueres. 

 

Un centre ocupat l'estiu de l'any 2018

A meitats del passat mes de juliol, un grup d'ocupes es van instal·lar al CRAE Sant Josep. En un comunicat, els ocupants van assegurar que l'ocupació de l'edifici responia a la voluntat de «construir-hi una proposta de projecte social». Els ocupes van rebatejar l'antic Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) com a «Centre Radical Autogestionat Enorme».

 

Poques setmanes després, a finals del mes d'agost, els Mossos d'Esquadra, partint d'una ordre procedent del jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona va procedir a desallotjar, i identificar, les nou persones que es trobaven a l'interior de l'edifici posant punt final a l'ocupació d'aquest històric immoble. 

 

De fons de tota aquesta situació, l'ocupació i posterior desallotjament, hi ha la voluntat d'una cadena de supermercats, en aquest cas Fragadis, d'obrir-hi una nova botiga. Fragadis, en declaracions a TarragonaDigital, ha explicat que ells van demanar l'enderrocament durant l'estiu passat però, a meitats d'aquest mes de gener, desconeixien en quin punt es trobava l'expedient administratiu pertinent.

 

El paper de Fragadis en el desallotjament del centre va rebre la resposta d'un seguit «d'atacs» contra diferents botigues que tenen arreu de la ciutat.