GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els grans centres comercials de Tarragona obriran el dia de la Hispanitat

El Parc Central de Tarragona aixecarà la persiana, tal com farà La Fira de Reus, amb motiu d'un dels vuit festius que la Generalitat permet obrir l'any 2018
El centre comercial La Fira de Reus també obrirà aquest divendres. | La Fira

 

Els grans centres comercials de Tarragona i Reus obriran aquest divendres, dia de la Hispanitat. Encara que es tracta d'un dia festiu, els comerços aixecaran la persiana, fent ús així d'un dels vuit dies festius que la Generalitat de Catalunya permet obrir l'any 2018. A més, i segons ha informat la ViaT, prop d'un 20% dels seus associats també treballarà. 

 

El Parc Central i La Fira de Reus, oberts

El dia de la Hispanitat, un gruix dels comerços de Tarragona i Reus obriran. Els grans centres comercials de les dues ciutats es beneficiaran d'un dels vuit dies festius que la Generalitat permet obrir a les tendes durant l'any 2018. Així ho asseguraven fonts del Parc Central de Tarragona i de La Fira de Reus a aquesta redacció.

 

Els ciutadans, per tant, podran anar a comprar amb normalitat. De fet, s'espera que el nombre de vendes sigui favorable, tenint en compte que es tracta d'un divendres on gran part de la població no treballa.

 

Prop d'un 20% de comerços de Tarragona obrirà

D'altra banda, el petit comerç també obrirà aquest divendres, algunes per criteris comercials i altres perquè creuen que el 12 d'octubre «no tenen res a celebrar». Segons fonts de la ViaT de Tarragona, entre un 15% i un 20% de les botigues associades aixecarà la persiana.

 

Es tracta d'una xifra més elevada en comparació amb altres anys. Des de l'associació, però, asseguren que ells no es posicionen i que cada comerç manté el seu posicionament. Tot i això, queda clar que la situació política de Catalunya també afecta en la dinàmica comercial de les ciutats. 

 

Discrepàncies a Reus sobre l'obertura del petit comerç

Mentre a Tarragona la ViaT ha informat de les intencions dels seus associats, la reacció del petit comerç de Reus amb el dia de la Hispanitat és una incògnita. Per una banda, la Unió de Botiguers de Reus dubta que algú vagi a treballar

 

Des del Tomb de Reus, en canvi, asseguren que alguns obriran, com a festiu autoritzat, sobretot els establiments d'alimentació. Pel que fa a la resta de comarques de la província de Tarragona, no s'espera que obrin molts comerços, sobretot en indrets com Amposta, Tortosa i Valls.