La setmana vinent començaran les compareixences davant la comissió d'IQOXE del Parlament

Els representants de les forces polítiques que formen la comissió han estructurat la seva feina en dues fases

Un parell de dies després que la Generalitat de Catalunya fes públic el seu informe sobre la greu explosió química a la planta d'IQOXE, a Tarragona, el mes de gener d'enguany, la comissió de la petroquímica del Parlament de Catalunya continua caminant. En una reunió telemàtica que s'ha dut a terme aquest dimecres, 6 de maig, els grups han acordat començar la ronda de compareixences la setmana vinent.

En la propera sessió, prevista inicialment per dimarts de la setmana vinent a les quatre de la tarda, començaran les compareixences dels responsables dels serveis d'emergències que van actuar a primera línia en la gestió de l'explosió a IQOXE el passat 14 de gener. S'han proposat la direcció general de Protecció Civil; la direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments; la direcció del 112; la direcció del SEM; i el cap de bombers dels Parcs Químics de Seguretat de les empreses químiques de Tarragona. 

En les següents sessions, encara per determinar l'ordre, els grups presents en la comissió han consensuat la presència del conseller delegat d'IQOXE i del president del comitè d'empresa de la companyia. Així mateix, també hi prendran part representants dels sindicats UGT i CCOO; juntament amb responsables de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i de fedeQuim, en representació dels empresaris.

Experts i líders veïnals

Els grups polítics també han volgut remarcar la importància que hi hagi presència d'agents del territori. En aquest sentit, es demanarà la compareixença dels presidents de les associacions de veïns de Bonavista, Torreforta i Campclar, a més dels de les tres federacions de veïns de Tarragona. Finalment, també participaran en el primer bloc de la comissió els alcaldes dels municipis més propers al sinistre, com són els de la Canonja, Tarragona, Vila-seca i Constantí. 

La comissió d'estudi de la seguretat del sector de la petroquímica preveu per més endavant escoltar experts en diferents àmbits per tal de fer propostes per al futur del sector. Entre aquests hi haurà investigadors de la Universitat Rovira i Virgili, de la Universitat Politècnica de Catalunya o de l'Institut Català d'Investigació Química. També es convidaran grups ecologistes, com Gepec o la Plataforma Cel Net.

"Llum verda a un projecte urbanístic molt esperat a Tarragona" "Emocionant: Chica, la gossa sensesostre confinada a Tarragona, troba família"