encomu

Els Comuns s’estrenen a Tarragona com a clau pel futur govern

La formació de Carla Aguilar ha aconseguit dos regidors

«Doblem els resultats, estem molt contentes». Així de clara i concisa ha declarat l'alcaldable d'En Comú Podem a Tarragona, Carla Aguilar, els dos regidors obtinguts en aquestes darreres eleccions municipals. Un total de 4.586 tarragonins i tarragonines han apostat per la coalició entre En Comú i Podem.

Aguilar ha remarcat que «tot i tenir una campanya que comptava amb un pressupost molt baix, hem constituït un espai que té molt recorregut per endavant i que demostra que té molt de potencial». Així doncs, juntament amb el número dos, Hermán Pinedo —secretari general de Podem Tarragona—, tindran cabuda en el nou mandat de la ciutat.

De la mà dels districtes i les polítiques feministes

Ambient distès i tranquil al Bar Sauce, situat als barris de ponent, on diversos candidats d’En Comú Podem s’han reunit per seguir l’escrutini. Una localització encertada  tenint en compte que el partit té com a objectiu «donar prioritat a tots els districtes».

L’alcaldable dels Comuns, Carla Aguilar, ha afirmat que «nosaltres apostem per aquesta política que molts anomenen petita, que dia  a dia millora la vida de la gent treballant els espais i equipaments públics». Tanmateix, una de les altres línies fonamentals del partit són les polítiques feministes, per això proposa la creació d’una regidoria de feminisme i LGTBI a Tarragona.

«A dia d’avui no hi ha cap pacte»

Durant els quinze dies de campanya s’ha fet córrer la veu sobre un possible pacte d’En Comú Podem amb les forces independentistes. Aguilar, però, ho ha desmentit confirmant que «a dia d’avui no hi ha cap pacte» i ha afegit que «l’únic pacte que hi ha és el que ha governat fins ara, el que ha fet que Ballesteros faci un govern de dretes amb el PP».

«Hem tingut quatre anys de dretes i és hora d’un govern d’esquerres, la nostra prioritat principal és treballar per la seva gent», ha declarat el número dos de Podem Tarragona, Hermán Pinedo. Seguidament, ha mostrat el seu descontentament esmentant que «no pot ser que hi hagi gent amb necessitats bàsiques i que des de l’Ajuntament  no se’ls atengui» i ha afegit que  «volem que no hi hagi més pobresa energètica a la ciutat, que es facin plans de treball per la gent jove, que es dinamitzi la ciutat a nivell econòmic i social». Un dels molts propòsits que posaran sobre la taula ara que tenen veu al consistori.