L'Estat espanyol salda deutes amb l'Ajuntament de Tarragona pels Jocs Mediterranis

Aquest dimarts s'ha fet efectiva la transferència de l'última partida acordada entre l'Ajuntament i el Consejo Superior de Deportes, destinada als costos de l'organització i que s'eleva als 3.750.000 euros

L'Estat ja ha saldat els deutes que tenia amb l'Ajuntament de Tarragona en relació a la subvenció per la celebració dels Jocs Mediterranis. El Consejo Superior de Deportes ha fet efectiva, aquest dimarts, la transferència de l'últim pagament, de 3.750.000 euros i destinats a cobrir els costos de l'organització de l'esdeveniment. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La quantitat total que el CSD ha aportat per a la celebració dels Jocs 2018 ha estat de 13.026.248,09 euros. El mes de maig de 2016 es va signar el conveni amb l'Ajuntament de Tarragona pel finançament de les obres del Nou Estadi, unes actuacions que van tenir un cost total de 2.526.248,09 euros. Es tractava de la primera aportació de l'Estat espanyol per uns Jocs als quals ja havia donat suport públicament. 

El Consejo Superior de Deportes va col·laborar en la construcció de la piscina olímpica dels Jocs

El mes de setembre de l'any passat, l'Estat va fer la que fins aleshores era la transferència més gran: 3.750.000 euros. Aquells diners van servir per fer front als costos operatius de l'esdeveniment, que segons el PSC de Tarragona, han deixat un impacte econòmic a la ciutat de 140 milions d'euros

També el setembre de l'any passat, el CSD va col·laborar en la construcció de la piscina olímpica de cinquanta metres de l'Anella de Campclar. Ho va fer amb 3 milions d'euros, tot i que les actuacions per fer realitat aquest equipament van tenir un cost total d'1,7 milions d'euros. 

L'última subvenció de l'Estat, destinada a pagar els costos d'organització

L'última subvenció de l'Estat espanyol pels Jocs Mediterranis ha anat destinada a  pagar els costos d'organització dels mateixos. El 22 d'agost d'aquest any, el CSD i l'Ajuntament van signar un altre conveni pel finançament dels costos operatius. Aquesta ha estat l'última ajuda per part d'Espanya per pagar l'esdeveniment esportiu. 

L'últim pagament, amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat de 2018, s'eleva als 3.750.000 euros. D'aquesta manera, l'Estat compleix amb la seva paraula i fa arribar a Tarragona un total de 13.026.248,09 euros. Segons el CSD, «aquestes inversions, a més de possibilitar aquest gran esdeveniment esportiu, han deixat a Tarragona un llegat en forma d'instal·lacions per tots els ciutadans».