GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament dotarà amb 2,4 MEUR el «Rambla Science» per transformar el Banc d'Espanya de Tarragona

Ho aprovarà demà el Consell Plenari Extraordinari, on també es votarà el canvi de criteri per decretar un coordinador de l'àrea de Cultura
L'Ajuntament de Tarragona ha dotat amb 2,4 MEUR el projecte de rehabilitació del Banc d'Espanya. | Ángel Ullate

 

L'Ajuntament de Tarragona posarà en marxa demà el projecte de rehabilitació del Banc d'Espanya de la ciutat, anomenat «Rambla Science». Ho farà amb l'aprovació d'un modificatiu de crèdit al Consell Plenari Extraordinari d'aquest divendres, on es posaran al servei de la regidoria de Territori els 2 milions d'euros dels fons FEDER i els 500.000 de les arques municipals. Així doncs, es podrà procedir a la licitació del projecte executiu, que cal redactar. També s'aprovaran dos modificatius més que serviran per pagar despeses «promeses» però «no consignades» per l'anterior govern. 

 

 

El projecte «Rambla Science» per rehabilitar el Banc d'Espanya tira endavant

Un modificatiu de crèdit que es presentarà al Consell Plenari Extraordinari d'aquest divendres servirà per tirar endavant el projecte «Rambla Science». Es tracta del projecte presentat per l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, que compta amb la col·laboració dels instituts d'investigació del territori —ICAC, IPHES, ICIQ i IISPV—. Tot i això, el regidor d'Hisenda, Jordi Fortuny (ERC), ja ha avançat que el pla «es pot modificar durant els pròxims mesos», per «encabir en l'antic edifici del Banc d'Espanya altres agents». 

 

El pressupost del «Rambla Science» és d'uns quatre milions d'euros, dos dels quals provenen del cofinançament europeu a través dels fons FEDER. Amb el modificatiu de demà, es posaran al servei de Territori aquests dos milions més els 500.000 que ja estaven pressupostats i que provenen de les arques municipals. Així doncs, s'engega la maquinària perquè es liciti la redacció del Projecte Executiu, pas previ a l'inici de les obres. 

 

El consistori, «obligat» a pagar més de 200.000 euros per despeses no consignades

D'altra banda, al plenari d'aquest divendres també es votaran dos modificatius més. El primer, de 156.000 euros, servirà per sufragar la despesa del manteniment de les zones verdes de l'Anella Mediterrània, amb un cost de 136.000 euros. «És una despesa que no estava consignada i que prové de l'anterior mandat, però que assumim per responsabilitat política», ha expressat Fortuny. Per altra banda, també se sotmetrà a votació un altre modificatiu de 58.000 euros. En aquest cas, servirà per pagar despeses d'activitats culturals «promeses» però «mai consignades», com el Bouquet Festival o el FiTT. 

 

Fortuny: «El nou Coordinador de Cultura no l'escollirà l'alcalde ni cap polític»

Jordi Fortuny ha donat resposta aquest dijous a la polèmica generada pel canvi de criteri del consistori pel càrrec de Coordinació de l'Àrea de Cultura. «El nou Coordinador de Cultura no l'escollirà l'alcalde ni cap polític», ha etzibat Fortuny. Des de l'equip de govern asseguren que la cultura és una «prioritat» i un «eix de govern», i que la figura de coordinador és «imprescindible». Segons ha detallat el regidor, la persona que ocupi el càrrec l'escollirà una Comissió Tècnica després que els aspirants hagin presentat un projecte.