El Consorci d'Aigües de Tarragona instal·la més d'una desena de sensors multiparamètrics

L'objectiu d'aquesta iniciativa es garantir una millor qualitat de l'aigua a la demarcació de Tarragona
Els sensors multiparamètrics garanteixen una correcta qualitat de l'aigua | Consorci d'Aigües de Tarragona

Aquest divendres se celebra el Dia Mundial de l'Aigua, una proposta nascuda a la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenvolupament. La jornada pretén commemorar un dels béns naturals més preuats que té la societat i, sobretot, fer ressò de la importància de fer-ne un bon ús per potenciar un desenvolupament sostenible. L'escassetat i la sequera són dos problemes contra els quals, en els últims anys, s'ha lluitat activament. Així doncs, la jornada és una crida al record i acció per part de la societat.

 

Cada any, el Dia Mundial de l'Aigua acull un tema principal al voltant del qual s'organitzen les diverses activitats de la jornada. Les diverses ciutats que pateixen escassetat d'aigua, la importància d'aquest recurs en la salut humana i el paper de l'aigua com a font d'energia són alguns dels temes tractats fins al moment. Enguany, el lema proposat per l'ONU és «No deixar a ningú darrere», el qual apel·la al dret de tots els ciutadans a poder beneficiar-se d'aquest recurs.

 

El CAT vetlla de manera activa per la qualitat de l'aigua

Aprofitant la importància del Dia Mundial de l'Aigua, el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha fet ressò de la instal·lació de disset sensors multiparamètrics en la xarxa de distribució de la demarcació de Tarragona. Amb aquesta acció es pretén garantir un subministrament de qualitat a tots els punts de distribució del Camp. A més, el CAT també vetlla per assegurar els màxims estàndards de seguretat alimentària, motiu pel qual va ser certificat segons la norma ISO 22.000 d'innocuïtat alimentària el passat 2015.

 

Front un marc en el qual la qualitat de l'aigua resulta un dels requisits més controlats, el CAT ha decidit instal·lar sensors online per tal de mesurar la conductivitat, terbolesa, índex UV 254nm, color, TOC i temperatura. Conèixer totes aquestes característiques de l'aigua que es troba a la xarxa de distribució li permetrà controlar en major mesura la seva qualitat i, per descomptat, garantir la seguretat alimentària a tots els habitants de la demarcació de Tarragona.

 

Aquesta acció serà duta a terme en col·laboració amb EMATSA, Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona, qui complementarà l'acció amb cinc desplegats.