Josep Maria Cruset, nou president del Port de Tarragona

L'alcalde de Riudoms serà el successor de Josep Andreu i deixarà el consistori | Sergi Pedret serà el successor de Cruset a l'Ajuntament de Riudoms
Josep Maria Cruset, alcalde de Riudoms i futur president del Port | Laia Solanellas

 

El successor de Josep Andreu al capdavant de l'Autoritat Portuària de Tarragona serà l'encara alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset. Dimecres 31 d'octubre, a les 12 del migdia, hi haurà una roda de premsa a la sala d'actes de l'Autoritat Portuària a la qual assistiran el conseller de Territori, Damià Calvet; Josep Andreu, l'encara president del Port i Josep Maria Cruset, vicepresident de la Diputació i futura màxima autoritat del Port.

 

La notícia té diverses derivades. La primera, a Riudoms, Segons han indicat a TarragonaDigital fonts del consistori riudomenc, l'encara batlle del municipi deixarà l'alcaldia i no hi tornarà a optar però aquesta decisió, la de no tornar a presentar-se, «es va prendre pel Nadal de l'any passat i l'oferta per anar al Port ha precipitat la renúncia a l'alcaldia».

 

Així mateix, Cruset està fent córrer, pels grups de missatgeria, un text de comiat en el qual assegura que «faig aquest pas amb la tranquil·litat de saber que el regidor Sergi Pedret m’agafarà el relleu com alcalde al capdavant de l’Ajuntament de Riudoms. Coneixent-lo, i amb l’experiència acumulada aquests anys a l’ajuntament, estic segur que treballarà durament per continuar tots els projectes en curs i segur que aconseguirà que Riudoms sigui el poble que tots volem».

 

A més a més, en aquest missatge, el nou màxim responsable del port tarragoní sosté que «fa pocs dies el conseller Damià Calvet, i el conseller Josep Rull, em van demanar que em fes càrrec de la Presidència del Port de Tarragona, una institució amb un pes enorme i un dels motors de progrés del nostre territori». Així doncs, encara que el conseller assegurés, fa poc més de deu dies, que no hi havia pressa per anunciar el relleu de Josep Andreu, a la conselleria han corregut per tancar un tema que feia mesos que durava.

 

El perfil: 'L'hora de Cruset: d'alcalde a home fort de l'àrea metropolitana'

 

Basora, Pallarès, Poblet, els altres candidats

Pel que fa a la resta de noms que han anat sonant durant les darreres setmanes, com el de l'encara director de Desenvolupament Corporatiu del Port, Joan Basora; la diputada Teresa Pallarès o el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, es pot dir que la reacció general ha sigut de sorpresa. Basora es troba aquest dimarts 30 d'octubre a una ponència a La Corunya i desconeixia els moviments de les darreres hores. La diputada reusenca de JuntsxCatalunya, Teresa Pallarès, també ha explicat aquest mitjà que «no tenia coneixement» del relleu. 

 

Pel que fa a la Diputació de Tarragona, alts càrrecs de l'ens supramunicipal han declarat haver-se'n assabentat «aquest mateix matí» de la notícia. Membres del consell d'administració del Port tampoc eren coneixedors dels canvis accelerats que s'han produït en els darrers dies pel que fa al tema del relleu a la presidència del Port.

 

Des del PDeCAT, a Tarragona ciutat, han qualificat el nomenament de Cruset com a «moviment ninja». Així ho han qualificat les poques persones que n'estaven assabentades perque la gran majoria de fonts consultades han expressat el seu desconeixement sobre el relleu i sobre com s'havia desenvolupat.