La CUP demana a l'equip de govern de Tarragona que aturi definitivament el pla urbanístic de la Budellera

Les anticapitalistes recorden que aquesta va ser una condició per votar a favor de l'alcalde Pau Ricomà

Enmig del terrabastall causat pel coronavirus, hi ha espai pel dia a dia. La notícia que l'equip de govern municipal de  l'Ajuntament de Tarragona podria estar disposat a aprovar un pla de la Budellera de mínims, ha generat una reacció política destacada. En concret, han sigut les seves sòcies, les conselleres del grup municipal de la CUP de Tarragona, Eva Miguel i Lai Estrada, les que han demanat a Ricomà que aturi aquest polèmic pla urbanístic.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Des de la Candidatura d'Unitat Popular s'han preguntat que «amb qui ha treballat l'equip de govern aquest posicionament». «Ens sobta aquest canvi de rumb i considerem que el govern de Ricomà hauria d’estar buscant les aliances necessàries per aturar definitivament el pla de la Budellera, enlloc de plantejar-se reformes» ha reblat la regidora Eva Miguel.  Les anticapitalistes també han recordat que aturar el pla urbanístic de la Budellera era un dels punts de l'acord d'investidura que van permetre l'alcaldia al batlle republicà Pau Ricomà. 

 

Revisar el POUM

La regidora anticapitalista ha exposat que «hem pogut comprovar, amb l'exemple del pla de Mas d'en Sorder, com els promotors immobiliaris no han aturat la seva maquinària. És feina d’aquest govern anticipar-se i no permetre que els interessos urbanístics d’uns pocs s’imposin per sobre del bé i l’interès comú».  

 

Finalment, la CUP ha considerat que el desenvolupament urbanístic sostenible hauria de ser una prioritat d’un govern que aspira a ser de canvi i des del principi del mandat s’hauria d’haver plantejat la revisió del POUM. L’objectiu, han assegurat les regidores de la CUP, hauria de ser «garantir el dret a l’habitatge donant ús als pisos buits que existeixen, cohesionar la ciutat i, no només salvar l’Anella Verda, sinó ampliar-la».