La CUP demana a Ricomà que reguli les terrasses de Tarragona «per evitar la massificació»

Els anticapitalistes assenyalen la densitat comercial de la Part Alta, la plaça de la Font o la plaça Corsini
Imatge d'arxiu de les terrasses de la plaça de la Font de Tarragona, amb l'Ajuntament al fons | Miguel Cabrerizo

«En cap cas volem prohibir a les terrasses que ocupin el seu lloc a l'espai públic, però sí que cal una nova regulació per evitar la massificació». Així de clara ha estat la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, a l'hora d'interpel·lar el nou govern municipal que encapçala el republicà Pau Ricomà. Els anticapitalistes demanen elaborar una nova ordenança pública sobre aquestes terrasses comercials «que garanteixi el lliure ús i la convivència de l'espai públic que ens pertany a tots», i ho fa amb una sèrie de «propostes molt raonables», a criteri d'Estrada.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La proposta de la CUP vol «garantir el lliure pas dels ciutadans i el lliure ús del mobiliari urbà» en diverses zones de la ciutat que considera massificades, com la plaça de la Font, la Part Alta, la plaça Corsini, la plaça del Fòrum o carrers com el de Santa Anna, Compte de Rius, Lleida o Méndez Núñez. «Una nova regulació que permeti descongestionar l'espai públic en aquelles zones més massificades per tal de fer-ho accessible a tothom», demanen.

 

Laia Estrada (CUP Tarragona): «Tothom té dret a guanyar-se la vida, pèrò cal establir una regulació»

El carrer Santa Anna és un dels carrers amb més terrasses per metre quadrat a la Part Alta. | TarragonaDigital.com

 

Segons la portaveu de la CUP, l'alta densitat de terrasses en zones com les esmentades genera «una usurpació del mobiliari urbà» que esdevé, de facto, en «un clar exemple de privatització de l'espai públic». La reclamació cupaire també contempla garantir una mínima separació entre les terrasses i uniformar els horaris d'obertura a quatre franges (entre setmana i caps de setmana, en horaris d'estiu i hivern), amb un límit horari de les 23.30 entre setmana i les 00.30 els caps de setmana, respectivament —en l'horari d'hivern—. A l'estiu, proposen allargar una hora més els marges.

 

Laia Estrada ha insistit que «tothom té dret a guanyar-se la vida, però cal establir una regulació» per evitar que això suposi un greuge per als vianants o altres usuaris de l'espai públic. També demanen que la nova normativa vetlli per «preservar espais emblemàtics com la coca central de la Rambla Nova» i per «fiscalitzar el compliment adeqüat de les concessions d'aquestes terrasses» per evitar que «en cap cas es puguin privatitzar espais com succeeix a la pèrgola de l'Amfiteatre romà». En aquest sentit, ha acusat de «desídia» a l'anterior govern municipal de Tarragona.

 

També et pot interessar