ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

La trobada a tres perquè la CUP s'incorpori al govern municipal de Tarragona acaba sense acord

La reunió ha començat a les 17 hores i hi han participat representants d'ERC, CUP i En Comú Podem
Tot apunta que, de moment, les dues regidores de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, no entraran al govern municipal | cedida

 

 

Les dues formacions que componen l'actual equip de govern municipal de Tarragona, Esquerra i En Comú Podem, han mantingut una trobada amb les dues regidores del grup municipal de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, per tractar la possible incorporació de les anticapitalistes al cartipàs tarragoní. La reunió ha acabat sense acord.

 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En cas que s'arribi finalment a algun tipus d'entesa, els socis de govern traslladaran l'acord als òrgans interns de les seves formacions. D'aquesta manera, doncs, tot apunta que la presència de la CUP al govern de Tarragona encara haurà d'esperar. 

 

Durant la reunió ha sobtat que el primer punt del «document polític» de la CUP fos la «qüestió nacional». Aquest primer punt, o bloc, contenia un seguit de propostes que les dues regidores anticapitalistes volen que siguin portats a votació al plenari municipal, com ara una declaració institucional de suport a la República Catalana, que l'Ajuntament es personi en les càrregues de l'1-O i substituir el retrat del Rey per un escut de la ciutat. La sorpresa dels interlocutors de Laia Estrada i Eva Miguel és pel fet que l'acord de govern és una entesa tarragonina.

 

La trobada a tres bandes, positiva

Els cupaires, en un comunicat posterior a la trobada, han valorat positivament «que ens hàgim pogut trobar per fi a tres bandes» —després de la configuració del cartipàs tarragoní—, un espai on han pogut presentar els seus eixos temàtics i compromisos «per garantir una transformació real i sòlida a Tarragona», que s'inclourien en un possible acord.

 

Tot plegat, expliquen els anticapitalistes, es tracta d'un document de propostes —aprovat per l'última assemblea oberta— clau «per iniciar les negociacions i per tal que el canvi de govern a l'Ajuntament no només signifiqui un canvi de sigles i cares, sinó un inici de transformació en la dinàmica del govern pel que fa a diferents matèries: urbanisme, habitatge, patrimoni, igualtat de gènere, transparència i participació».

 

Nova reunió la segona quinzena de juliol

La CUP tarragonina, al mateix temps, ha demanat conèixer «l'acord polític» de l'equip de govern i s'ha compromès a facilitar a ERC i ECP «una proposta de canvi de cartipàs». Les tres formacions s'han emplaçat a trobar-se, de nou, la setmana del 15 de juliol.

 

El partit liderat per Laia Estrada ha reiterat «la voluntat de la nostra assemblea d'incorporar-nos abans de l'agost al govern municipal», tot i que han mostrat certa flexibilitat «davant les demandes de l'equip de govern del consistori».