La CUP vol fer fora l'empresa de seguretat d'«extrema dreta» que controla la TAP

Els cupaires tornen a demanar a la Diputació internalitzar els serveis, després d'episodis de «coaccions» per part de Levantina Seguridad
La CUP ha constatat aquest cap de setmana que l'empresa contractada per vigilar la TAP és d'«extrema dreta» | Toni Gonzalez

 

La CUP de Tarragona ha tornat a reivindicar la internalització de la gestió de la Tarraco Arena Plaça (TAP), després de constatar aquest cap de setmana durant el Concurs de Castells que l'empresa que gestiona el servei públic ha contractat a l'empresa de seguretat d'extrema dreta Levantina Seguridad

La gestió de la TAP, un equipament públic en mans de la Diputació de Tarragona, està externalitzada a l'empresa Agència de Publicitat Internacional Catalana. Va ser aquesta la que va decidir contractar els serveis de Levantina Seguridad, una empresa que, segons denuncien els cupaires, és d'extrema dreta. 

«Coaccions» per part de l'empresa d'extrema dreta

«Desenes de persones assistents a les dues jornades del Concurs de Castells han denunciat a través de les xarxes socials que van ser coaccionades pels membres de l'empresa de seguretat, exigint-les-hi que s'expressessin en castellà o fent comentaris sobre la seva vestimenta», alerten des de la CUP en un comunicat.

Les queixes, però, van anar més enllà. Segons els cupaires, «desenes d'assistents van denunciar dissabte que membres d'aquesta empresa lluïen tatuatges amb símbols nazis o feixistes», motiu pel qual els membres de l'empresa s'haurien posat samarreta de màniga llarga el diumenge. 

La CUP emplaça a la Diputació a «prendre responsabilitats»

Després dels fets que han tingut lloc aquest cap de setmana, el grup polític de la CUP ha emplaçat a la Diputació de Tarragona a «prendre responsabilitats» en la gestió d'aquest equipament per tal de «recuperar-ne» el seu caràcter d'equipament i servei públic. 

A més, també demana que la Diputació «insti» a l'empresa que gestiona l'equipament per tal que rescindeixi tota relació comercial amb l'empresa Levantina de Seguridad. De fet, el mes de març de 2017, la CUP ja va denunciar que el lloguer que paga l'Agència de Publicitat Internacional Catalana per gestionar la TAP és «completament irrisori», així com van denunciar presumptes irregularitats en la contractació de personal.  

"ATENCIÓ: L'heroïna «regna» en aquest barri de la ciutat de Tarragona" "ATENCIÓ: Mor un senderista tarragoní a les passarel·les de Mont-rebei"