La Savinosa, tancada, rere les reixes

La CUP de Tarragona reclama que el preventori de la Savinosa només tingui ús públic

Les anticapitalistes reclamen que s'hi ubiqui la facultat de Ciències Naturals de la URV

El grup municipal de la CUP al consistori de Tarragona ha carregat contra el govern municipal de Tarragona perquè, segons la versió de les anticapitalistes, el consistori no ha facilitat el nou informe municipal realitzat del projecte del preventori de la Savinosa. Segons les cupaires, el consistori està actuant amb la mateixa «opacitat» que la Diputació de Tarragona aplica sobre el futur de la Savinosa. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La CUP ha insistit en el fet que elles es neguen «a què es regali el preventori de la Savinosa a mans privades, ni que es gestioni d’esquena a la població. Així doncs, donat que el nou projecte seguirà comptant amb l’adequació d’un hotel de luxe al conjunt monumental, les cupaires mantenen el seu posicionament contrari». La consellera cupaire tarragonina, Laia Estrada,  ha insistit en el fet que «tot el projecte s’ha de destinar a equipaments públics que manquen a la ciutat. Seguim defensant que s’hi ubiqui la facultat de Ciències Naturals de la URV, a banda d’altres equipaments relacionats amb la salvaguarda de l’anella verda».

La famiília propietària

L'alerta l'ha llançat aquest dilluns, 9 de novembre, la plataforma Salvem la Platja Llarga des del seu perfil a la xarxa social Twitter. L'entitat, en una piulada, ha explicat que «segons testimonis descendents de la família propietària de la finca de la Savinosa, que en el seu dia la va cedir a la Diputació de Tarragona, va ser amb la condició de que fos per a ús exclusiu social».

Partint d'aquesta afirmació, les anticapitalistes han instat a la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que aclareixi si hi havia la condició que el preventori fos d’ús exclusivament social quan la família propietària de la finca va cedir-la a l'ens supramunicipal.


Comentaris