Laia Estrada i Eva Miguel durant una roda de premsa

La CUP de Tarragona rebutja el reajustament pressupostari de tres empreses públiques municipals

Les anticapitalistes dubten que les noves xifres siguin «correctes»

Finals d'any és època de negociació a Tarragona. Negociació pressupostària pel que fa als comptes del consistori i negociació, també, pel que fa als pressuposts de les empreses públiques municipals de la capital tarragonina. En aquest context, s'emmarca el comunicat de premsa que ha facilitat la CUP de Tarragona aquest divendres, 4 de desembre, coincidint amb la celebració de tres consells extraordinaris de les esmentades empreses: l'EMT (autobusos); l'EMDE (desenvolupament econòmic); i l'EMMCT (l'encarregada de la ràdio municipal tarragonina).

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'ordre del dia dels tres consells inclou la modificació dels pressuposts previstos de cara a l'any vinent, 2021, per tal de reajustar-los. Les anticapitalistes consideren que aquests reajustaments no garanteixen que siguin «correctes». Asseguren, també, que el fet que ara es vulguin reajustar els pressupostos valida la lectura de falta d'agudesa davant la situació actual, segons les cupaires. 

Dubtes des del mes de setembre

El setembre passat la CUP es van mostrar contràries a l'aprovació dels pressupostos de les empreses municipals perquè desconeixien les reflexions i càlculs que havien portat a presentar aquells números. Aleshores les cupaires ja van explicitar que no havien tingut cap mena de documentació ni converses per treballar aquest tema, sobretot tenint en compte la situació delicada amb què es queden les empreses municipals en l'escenari de la pandèmia. Malgrat això, els pressupostos es van acabar aprovant.

Les anticapitalistes entenen que porten expressant els seus dubtes sobre els pressupostos des d'aleshores i, per tant, si abans s'hi van mostrar contràries ara tampoc donaran suport a aquest reajustament. 


Comentaris