Part Alta de Tarragona.

La CUP mou fitxa i reclama la creació d'un cens municipal de pisos turístics a Tarragona

També reclama un reglament per «aturar la proliferació» dels apartaments | La proposta forma part de la negociació per entrar en el govern municipal

Les regidores de la CUP a Tarragona volen que l'Ajuntament de la ciutat es decideixi a activar un cens efectiu de  pisos turístics  que corregeixi les llacunes de l'actual registre de la Generalitat, del qual lamenten que «hi ha molts pisos turístics que no es registren» però que això no evita que es trobin «en oferta  a través de plataformes web». La CUP considera necessari el reforç del control a través d'un cens municipal, i l'aprovació «d'un reglament municipal» que fixi «totes les condicions i taxes» per a aquests allotjaments.

«A Tarragona anem tard, però encara som a temps d'aturar la proliferació de pisos turístics», ha exposat la regidora anticapitalista Eva Miguel. «El que ja han viscut altres ciutats com Barcelona  ens ha de fer entendre que l'augment de pisos turístics acaba afectant al preu de l'habitatge», afegeix l'altra regidora de la formació, Inés Solé, «fins al punt que moltes veïnes són expulsades  dels seus barris» a causa dels preus abusius.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La proposta de la CUP forma part del procés de negociació  que mantenen amb el govern de la ciutat per entrar a formar part de l'executiu en les pròximes setmanes, si bé deixen clar que encara no s'han tancat els serrells de l'acord programàtic que haurà de marcar el desenllaç de les converses a la casa gran de la plaça de la Font. El debat sobre el model d'habitatge comença a guanyar protagonisme en unes setmanes clau per definir la governabilitat  de la capital del Tarragonès.