GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La CUP Tarragona demana al nou govern un protocol per unes festes majors inclusives

La CUP aposta per unes festes majors inclusives i democràtiques
La CUP de Tarragona aposta per unes festes majors inclusives i democràtiques | TarragonaDigital

 

La CUP de Tarragona reivindica que els actes festius que se celebrin a la capital del Tarragonès, sobretot per festes majors o diades, siguin realment unes festes inclusives. Proposa al nou govern municipal que redacti un protocol d’un model de festes on la inclusió i la descentralització dels actes hi sigui present.

 

El balcó de l’Ajuntament de Tarragona, per tota la ciutadania

Rebutgen el fet que siguin els càrrecs electes, com per exemple els patrocinadors o membres de l’Església, qui ocupin les posicions privilegiades a espais com el balcó principal de l’Ajuntament per presenciar els actes de la Festa Major.

 

Un espai on la formació anticapitalista creu que han de ser les entitats qui optin a ocupar posicions de privilegi. En aquesta línia, la CUP celebra que enguany i per primer cop s’hagi convidat a les colles castelleres de la ciutat a ser qui ocupin el balcó durant la diada castellera de Sant Joan.

 

Constitució del nou Ajuntament de Tarragona amb l'alcalde Pau Ricomà | Àngel

 

La CUP aposta per unes festes majors inclusives i democràtiques

Tanmateix, i amb la aproximació de les Festes Majors de Tarragona la CUP proposa al govern municipal que redacti un protocol el qual inclogui la participació de totes les forces polítiques i les protagonistes directes de les festes, per tal d’avançar cap a unes festes majors inclusives i democràtiques.

 

Amb el propòsit d’afrontar aspectes com ara l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda o la inclusió de persones amb dificultats sensorials, per tal que també puguin ser espectadores i protagonistes de la festa. Així com també que es tinguin en compte d’altres qüestions no menys importants, com ara la participació dels xiquets i xiquetes, l’habilitació de lavabos públics, el servei de transport públic, entre altra.

 

En aquest la formació cupaire també planteja al nou govern municipal que revisi la localització i el programa d’actes de les dues festes majors de la ciutat, per tal que aquestes no sols es realitzin al centre, sinó que també tinguin presència als diferents barris de la ciutat.