'Dames i Vells' fa el salt a les xarxes per la Santa Tecla del coronavirus

L'actuació d'enguany es pot veure, des d'aquest cap de setmana, al seu canal de Youtube

Des de l'any 2014, 'Dames i Vells', el tradicional ball parlat satíric tarragoní, puja les seves actuacions al seu canal de Youtube. Enguany, la Santa Tecla de la pandèmia, l'actuació ha anat directament als mitjans audiovisuals, sense passar per les nombroses representacions que omplen la plaça de Dames i Vells durant els dies grans de la festa major de Tarragona

El salt directe a les xarxes ha vingut provocat per la COVID-19. L'agrupació va gravar el ball d'enguany fa unes setmanes amb molt poc públic i tot ell respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta. D'ençà d'aquest darrer cap de setmana ja es pot gaudir, tant als mitjans públics com Tac12 com al canal de Youtube del grup, de la ironia i el sarcasme gruixut d'aquest grup d'actors que comenta l'actualitat catalana, espanyola i tarragonina sense anestèsia i posant el dit a la nafra d'alguns dels principals temes d'actualitat en els darrers mesos. 

«Fins als collons d'aquells que, en ple confinament, surten a cantar als balcons»

El 'Dames i Vells' d'aquest 2020, amb l'acompanyament de 'Covid Edition', comença fort amb en Sisquera disparant a una dona que sortia a un dels balcons que donen a la plaça. El motiu? Cantar un dels himnes del confinament, la cançó «Resistiré». Sisquera, el personatge interpretat per l'actor Fermí Fernandes, ha justificat el seu acte assegurant que està «fins als collons d'aquells que, en ple confinament, surten a cantar als balcons».

A partir d'aquí, li ha tocat rebre a alguns dels principals titulars dels darrers mesos: la reacció a la sentència dels polítics catalans; la situació del rei emèrit Joan Carles I; el procés independentista català; i els costums adquirits durant el confinament, com ara mantenir videoconferències només vestit de cintura cap amunt. Alguna perla divertida d'aquesta part: «A mi m'agradaria anar a veure món i mirar els dies com passen, més o menys com Puigdemont»

«Ateus, drogaddictes i els que queden són de Reus»

Després, a la recta final, ha arribat l'hora de l'actualitat tarragonina amb l'alcalde «Ricoman»; «monsenyor Planellas» i el guàrdia civil, en Blàsques. Han repassat fets com l'incendi de Sedassos o la polèmica al voltant de la Budellera; han sigut molt irònics comentant l'escenari polític i fent incís en la suposada mala relació entre el batlle tarragoní i les dues regidores de la CUP i, com a bons tarragonins, han deixat anar una fuetada divertida contra els veïns de Reus, assegurant que els 'Dames i Vells' són «ateus, drogaddictes i els que queden són de Reus». 

"Arriben els horaris d'hivern a l'EMT!" "Bona notícia: 150 persones netegen la platja del Miracle de residus i brutícia"