L'humor, la pluja i el record de Xavi Zaragoza marquen el Ball de Dames i Vells 2019

Dues de les representacions de la vigília es van haver de traslladar a l'Antiga Audiència
El Ball de Dames i Vells va traslladar algunes representacions a l'Antiga Audiència a causa de la pluja. | Àngel Ullate

 

Era un any especial i les circumstàncies meteorològiques de la vigília de Santa Tecla van accentuar encara més un Ball de Dames i Vells diferent, però igual de punyent, àcid i brillant que sempre. La pluja va ser la inesperada protagonista de la tarda d'aquest 22 de setembre: va sorprendre la seva primera representació, a la plaça que duu el seu nom, just a les acaballes.

 

L'aiguat va provocar un canvi de plans en les representacions següents: les que estaven previstes a la plaça de la Pagesia i a la plaça dels Natzarens es van acabar fent a l'interior de l'Antiga Audiència. L'espai limitat de la sala va deixar fora molts espectadors, que aquest dia 23, dia gran de la patrona de Tarragona, tornaran a tenir l'oportunitat de veure el Ball. Sí que es va dur a terme on tocava la representació de les 21.20 hores a la plaça del Rei.

 

Les dames van repassar l'actualitat tarragonina amb l'habitual dosi d'humor. | Àngel Ullate

 

Un text que repassa al detall l'actualitat de l'any

Amb tot, el Ball de Dames i Vells va tornar a no decebre. No va faltar l'esperat i obligat record per al periodista i actor de l'entitat, Xavi Zaragoza, que va morir el passat mes de maig. L'emotivitat va marcar l'inici d'una representació que recorda la crema de la foto del Rei, l'èxit de la cantant Rosalía, el carilló del Mercat Central o els casos de presumpta pederàstia de diversos mossens de l'arxidiòcesi de Tarragona.

 

Dames i Vells van escenificar els canvis d'alcalde i arquebisbe que Tarragona ha viscut aquest 2019. | Àngel Ullate

 

I com no podia ser d'altra forma, les autoritats també van representar els relleus que hi ha hagut aquest darrer any: el pas de l'alcalde Ballesteros a l'alcalde Ricomà; i de l'arquebisbe Pujol a l'arquebisbe Planellas és un altre dels grans eixos temàtics del Ball de Dames i Vells d'aquest 2019.

 

Aquest dilluns, les darreres representacions

Després de les passades d'aquest diumenge, en el dia gran de Santa Tecla, Dames i Vells fa les seves darreres representacions. Se'ls podrà veure a les 11.30 i a les 19.30 hores a la plaça de la Pagesia; a les 12.30 hores a la Residència de la Mare de Déu de la Mercè; i a les 18.30 i les 20.30 hores a la plaça dels Natzarens.

 

El públic va omplir l'Antiga Audiència. | Àngel Ullate