La tarragonina Danae Boronat inaugurarà les conferències del cicle 'Experiència de Periodista 2020'

Repsol patrocina les jornades, organitzades per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, que també tindran com a protagonistes a Anna Surinyach, Txell Feixas i David Jiménez
Repsol patrocina el cicle 'Experiència de periodista', amb la tarragonina Danae Boronat com a primera protagonista. | Cedida

La tarragonina Danae Boronat serà l'encarregada d'inaugurar, el dilluns 24 de febrer, la dotzena edició del cicle de conferències 'Experiència de periodista', organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Càtedra Repsol / URV d'Excel·lència en Comunicació i l'Ajuntament de Tarragona. Durant quatre dilluns, del 24 de febrer al 16 de març a les set de la tarda, el cicle omplirà l'Antiga Audiència de Tarragona amb un cartell que completen Anna Surinyach, Txell Feixas i David Jiménez.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, i el responsable de Comunicació i de Relacions Externes de Repsol, Josep Bertran, han estat els encarregats de presentar la dotzena edició del cicle 'Experiència de periodista', alhora que han oficialitzat la renovació de l'acord de col·laboració entre ambdós ens. Aquest conveni, vigent des de l'any 2013, inclou, entre altres, el finançament per part de Repsol del cicle de conferències presentat aquest dijous, l'organització de jornades de caràcter formatiu sobre temes tècnics, el patrocini de sessions de formació i desenvolupament que ofereix el Col·legi de Periodistes, així com el manteniment durant el 2020 de l'app de convocatòries de premsa del Camp de Tarragona, ConvoAPPTGN.

Una col·laboració satisfactòria

El responsable de Comunicació i de Relacions Externes de Repsol, Josep Bertran, ha agraït «la confiança del Col·legi per acceptar la col·laboració amb Repsol». En aquest sentit, ha destacat que l'acord renovat aquest dijous «permet facilitar eines als col·legiats i a la resta de periodistes per millorar la seva feina i la seva formació». Sobre el cicle 'Experiència de periodista', Bertran ha explicat que «estem encantats de col·laborar en un cicle que permetrà interactuar el públic amb els protagonistes».

Per la seva banda, la presidenta del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, ha valorat positivament l'acord amb Repsol, assegurant que «ens permet fer formacions a Tarragona que sense la seva col·laboració no podríem fer, tenim jornades formatives sobre el funcionament de la indústria química i podem mantenir la ConvoAPPTGN, una eina molt utilitzada pels periodistes». Sobre els protagonistes del cicle 'Experiència de periodista', Ballesté ha explicat que «oferim diferents veus de la professió que representen diverses maneres de fer periodisme, posant-los en contacte amb els estudiants, que són el futur de la professió».

 

Els protagonistes

Danae Boronat, periodista tarragonina especialitzada en esports, serà l'encarregada d'obrir el foc del cicle de conferències 'Experiència de periodista', el dilluns 24 de febrer. Iniciada a RNE i Onda Cero Tarragona, actualment és presentadora de Movistar La Liga i l'any 2019 es va convertir en la primera dona en narrar un partit de futbol a la televisió a l'Estat espanyol. El relleu l'agafarà el dilluns següent, 2 de març, Anna Surinyach, periodista i fotoperiodista especialitzada en temes de migració, refugiats i drets humans. Actualment és editora gràfica de 5W.

La tercera protagonista, el 9 de març, serà Txell Feixas, corresponsal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a l'Orient Mitjà, amb base a Beirut. Va iniciar la seva trajectòria a Ràdio Vilafranca, passant posteriorment al Matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas. El punt final a 'Experiència de periodista' arribarà el 16 de març amb David Jiménez, corresponsal i reporter de guerra durant 18 anys i director d'El Mundo entre 2015 i 2016. Actualment és columnista a The New York Times i comentarista polític a RTVE. És autor del best-seller 'El Director'

"🅿🤑 Un pàrquing del centre de TGN abaixa els preus en cap de setmana!" "🏛Cop al turisme de Tarragona amb la dura mesura a l'Amfiteatre"