El termini de preinscripcions per a escoles i instituts de Tarragona obre aquest divendres

En el cas dels petits de P3, hi ha més places disponibles que infants empadronats a la ciutat
Imatge d'arxiu d'alumnes d'Educació Infantil de l'escola Maria Rosa Molas de Reus treballant en equip | Cedida

 

El termini de preinscripcions per a garantir una plaça a les escoles i els instituts de Tarragona de cara al curs vinent s'obrirà el pròxim divendres, 29 de març. Aquest ventall educatiu comença des de P3 fins a 4t d'ESO i és especialment rellevant en el cas dels més petits, que s'insereixen en el món de les escoles per primera vegada. En principi, en aquest cas, l'oferta serà superior a la demanda.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tarragona ofereix un total de 1.400 places de P3, mentre que el nombre d'infants empadronats a la ciutat nascuts el 2016 —i, per tant, que els correspon matricular-se en aquest curs— és de 1.270. Segons les dades més recents dels darrers anys, gairebé totes les famílies aconsegueixen plaça per a cursar P3 en el centre demanat en primera opció. Les xifres d'aquest 2019 són molt similars a les d'aquests registres recents, i tot fa preveure una situació equiparable en aquesta nova convocatòria de preinscripcions a Tarragona.

 

Esforços per canalitzar l'allau de demanda a primer d'ESO

 

El tècnic de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona, Paco Gracia, ha confirmat als micròfons de 'Tarragona Ràdio' que han hagut de fer esforços per canalitzar i donar resposta a l'allau de demandes que preveuen rebre per a cursar primer d'ESO a partir del setembre. Ha explicat que el volum d'alumnes de cinquè i sisè de Primària és elevat, fet que força a adaptar el sistema d'adscripcions fins ara vigent.

 

Fruit d'això, ha canviat la relació per zones entre escoles i instituts: el centre de Tarragona i Sant Pere i Sant Pau passen a integrar-se com a una zona única de proximitat. A més, escoles com el Serrallo ara tenen una adscripció doble —a l'Institut Martí i Franquès i a l'Institut Tarragona— i les escoles Pax i Pràctiques passen a adscriure's a l'Institut Tarragona i el de Sant Pere i Sant Pau.

 

Quant als barems de desempat, enguany s'han suprimit les consideracions per malaltia crònica i per antic alumnat, i es mantenen els casos de família monoparental o nombrosa.

 

També et pot interessar